szon-sportoldal

2008.06.09. 10:53

Balla Zsolt Napkoron is remekelt

<p>A fehérgyarmati versenyző a regionális sorozat második állomását is megnyerte, ezúttal másik három megyebeli hajtót utasított maga mögé. Folytatás augusztus végén ugyancsak Napkoron.</p>

Hármas minősítése volt a hét végi napkorikettesfogathajtó versenynek: a nemzeti B kategóriás pontgyűjtő verseny valamint az észak-kelet magyarországi regionális bajnokság második fordulója, egyben a megyei bajnokság első állomása volt az a viadal, amit három nap alatt rendeztek meg a két éve átadott pályán.

A futamon összesen 34 fogat állt rajthoz az alábbi megoszlás szerint: tizenhatan a regionális sorozatban, tizenhárman a C kategóriás, amatőr viadalon szerepeltek, öten pedig versenyen kívül álltak rajthoz. Mondani sem kell, főszerepet játszottak a megyeibeli fogatok, az összetett verseny első négy helyén szabolcs-szatmár-beregi versenyzők végeztek. Közülük is kiemelkedett a fehérgyarmatiBalla Zsolt, aki az akadályhajtást és a díjhajtást megnyerve, a maratonhajtásban pedig a harmadik helyen végezve megszerezte az összetett elsőséget. Balla remek formában hajt, hiszen a regionális viadal első fordulójában, Megyaszón sem talált legyőzőre.

A fehérgyarmati versenyző két szám után szinte fej fej mellett haladt a Nyíregyházi FSE versenyzőjével, ifj. Fekete Györggyel, aki harmadik lett az első versenyszámban, majd megnyerte a maratonhajtást. Akadályban azonban rontott az ifjú titán, így meg kellett elégednie a dobogó harmadik fokával, ugyanis Bukovinszki Zoltán is megelőzte őt.

Ami a folytatást illeti, a nyáron is több verseny vár a B kategóriás fogatokra, de a regionális sorozat csak augusztus végén folytatódik – egyben ekkor zárul is. Augusztus végén kerül sor ugyanis a bajnoki döntőre (amely egyben a megyei sorozat záróakkordja is lesz), ugyancsak Napkoron. Az A kategóriások már a hét végén a lovak közé csapnak, Vecsés lesz ugyanis a házigazdája egy nemzetközi viadalnak. Megyei részről Ling Attila, Erdei József (mindkettő Kálló Földgép), Szakács Róbert (Nyírbátori LSE) és Kovács Szabolcs (Bokortanyák LSE) lesz érintett a Pest megyei megmérettetésen.

Kettes fogatok, észak-kelet

magyarországi bajnokság, 2. forduló

Napkor, a megyebeli versenyzõk eredményei, B kategória

Díjhajtás: 1. Balla Zsolt, 3. ifj. Fekete György,

6. Margitai Sándor, 7. Fekete György, 10. Mezei Zsolt, 11.

Bukovinszki Zoltán, 12. Hepp Róbert.

Maratonhajtás: 1. ifj. Fekete György, 2. Bukovinszki Zoltán,

3. Balla Zsolt, 4. Fekete György, 8. Mezei Zsolt, 11. Margitai Sándor,

Hepp Róbertet kizárták.

Akadályhajtás: 1. Balla Zsolt, 2. Bukovinszki Zoltán,

3. Margitai Sándor, 4. Fekete György, 7. Mezei Zsolt, 8. ifj.

Fekete György, Hepp Róbert feladta.

Végeredmény: 1. Balla Zsolt (Fehérgyarmati LSE),

2. Bukovinszki Zoltán (Nyírségi LTE), 3. ifj. Fekete

György (Nyíregyházi FSE), 4. Fekete György (Nyírbátori

LSE), 7. Margitai Sándor (Kálló Földgép),

9. Mezei Zsolt (Bokortanyák LSE), 16. Hepp Róbert (Napkor).

C kategória

Végeredmény: 1. Sóvári János (Hajdúböszörmény),

2. Molnár Zsolt (Nyírségi LTE), 3. Ferenczi Zsolt

(Kálló Földgép), 4. Jáger Szabolcs (Nyírségi

LTE).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!