Szabadtéri tüzekhez vonultak hétfőn a tűzoltók

Szabadtéri tüzekhez vonultak hétfőn a tűzoltók
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Nádas és száraz aljnövényzet lángolt, kémény izzott Hajdú-Bihar megyében.

Megdőlt egy nagy méretű fa hétfőn délelőtt a debreceni Tarján utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a gyalogos forgalmat veszélyeztető fát.

Ezer négyzetméteren égett a száraz avar Földesen, a Deák Ferenc utca végében. A helyszínre a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak. Püspökladányban is akadt oltanivaló, itt a nádas kapott lángra, amelyet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével szintén a ladányi egység oltott el,

A debreceni hivatásos tűzoltók is több helyre vonultak hétfőn. Mikepércs területén egy hektáron égett a száraz aljnövényzet, majd a hajdúsámsoni Szilfa utcában keletkezett tűz. Két üres telken közel fél hektáron lángolt a száraz gaz.

Balmazújvároson, a Bethlen utcában is tűz keletkezett, negyven négyzetméteren égett az avar, amelyet a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

Legtöbbet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik először a létavértesi önkormányzati egységgel közösen oltották el azt a tüzet, amely Pocsajon, az Apáti telepen keletkezett. Két hektáron égett a száraz aljnövényzet, a lángok a lakóházakat is veszélyeztetették. Majd Furta külterületére vonultak, ahol egy kilométer hosszan nádastűz lángolt. Derecske külterületén és Konyáron is a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal.

Nagy mennyiségű korom izzot be egy Hajdú utcai családi ház kéményében Püspökladányban. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a kéményt, majd hőkamera segítségével további méréseket végeztek. A ház más módon fűthető maradt – tette hozzá a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akik közül 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 18 személyt állítottak elő, közülük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.