Szabadnapos rendőr kapta el a bringatolvajt

Szabadnapos rendőr kapta el a bringatolvajt
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a 23 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kerékpárokat akart lopni.

Szabadnapos rendőr tett bejelentést a rendőrségre 2017. március 29-én 0 óra körül arról, hogy egy bicikli tolvajt tart vissza a lépcsőházukban.

A nyomozás adatai szerint Kádár László rendőr őrnagy az éjjeli órákban kaputelefonja csengésére ébredt. Az ismeretlen azt kérte a telefonban, hogy engedje be, mert nincs nála kulcs, azonban az őrnagy ennek nem tett eleget, viszont pár perccel később arra lett figyelmes, hogy egy férfi két kerékpárt próbált kivinni a lépcsőházból. A rendőr kérdőre vonta az ismeretlent, aki ennek ellenére továbbra is sietve távozni akart a kerékpárokkal, azonban azok származásával elszámolni nem tudott. A gyanúsított az őrnaggyal dulakodott annak érdekében, hogy a kerékpárokat eltulajdonítsa, azonban őt a Kertségi Rendőrőrs parancsnoka elfogta és kollégái kiérkezéséig visszatartotta.

re2

Fotó: police.hu

A rendőrök a 23 éves B. Norbertet előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a helyi férfit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. március 31-én elrendelt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott nyomozást 2017. szeptember 7-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Kádár László őrnagy
Debrecen - Egy a hatvannégyhez, nem nagy valószínűség, a lopni induló férfi mégis kiválasztotta a debreceni társasház 64 lakásából annak az egynek a kaputelefonját, amelyben rendőr lakik. Az álmából ébredő zsaru nem hitt neki. Igaza volt. Már az egész család aludt, amikor a kaputelefon éles cseng...