Helyi gazdaság

2016.05.30. 13:45

OGY - Költségvetés - A költségvetési bizottság elfogadta az összegző módosító javaslatot

Budapest - Az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfői ülésén egyhangúlag elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló összegző jelentést és döntött az összegző módosító javaslat benyújtásáról.

Budapest - Az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfői ülésén egyhangúlag elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló összegző jelentést és döntött az összegző módosító javaslat benyújtásáról.

A testület lezárta az előterjesztés részletes vitáját, és elfogadta az összegző jelentéshez benyújtott kormánypárti koherencia-javaslatot.

A bizottság egyhangúlag támogatta Burány Sándor (MSZP) elnök javaslatát arról, hogy amennyiben szükséges, az elnök jogtechnikai, nyelvhelyességi módosításokat, vagy számítási pontosítást tehessen a bizottság tájékoztatása mellett.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a jövő évi költségvetési összegző módosító javaslat-tervezetéhez ismertette a költségvetési bizottság kormánypárti tagjainak koherencia-javaslatait. Az összegző módosító javaslat második pontjában tévesen szerepelt a várpalotai Trianon Múzeum támogatása, a javaslat ennek javítását tartalmazza. Ezért volt szükséges a bevételi és kiadási főösszegek módosítása - tette hozzá.

A bizottság elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2015. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot és döntött a bizottsági önálló indítvány benyújtásáról.

A testület nem támogatta Schmuck Erzsébet (LMP) képviselő önálló indítványát az államháztartásról szóló 2011. évi törvénynek az európai uniós források felhasználásának hatékonyabb ellenőrzése érdekében szükséges módosításáról. Szintén elutasította Hegedűs Lorántné (Jobbik) képviselő önálló indítványát a kistelepülések polgármestereinek javadalmazásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról, és az egészségügyi dolgozók plusz egy havi bérének bevezetése érdekében szükséges intézkedésekről szóló jobbikos határozati javaslatot sem vették tárgysorozatba a képviselők.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában