Szabadnapján sem pihent a szováti rendőr, inkább elkapott egy betörőt

Akt.:
Szabadnapján sem pihent a szováti rendőr, inkább elkapott egy betörőt
© Fotó: police.hu
Hajdúszovát – A hajdúszováti körzeti megbízott tetten érte azt a helyi férfit, aki kétszer akart ugyanabba a házba betörni.

Az esetről egy férfi értesítette telefonon február 1-jén 9 óra körül a hajdúszováti körzeti megbízottat. A szabadnapos rendőr a helyszínre ment, ahol észrevette, hogy az ismeretlen a ház bejárati ajtaját feszegeti, ezért szolgálatba helyezte magát, és elfogta a 27 éves férfit.

A rendőrök a helyi lakost előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított január 31-én ugyanebbe a házba tört be, és műszaki cikkeket tulajdonított el, azonban egy televíziót már nem tudott magával vinni, ezért másnap visszatért. A férfi átrúgott egy gipszkarton falat, hogy az egyik szobából a televíziót el tudja lopni, azonban az már nem fért ki az ablakon, ezért próbálta befeszíteni a bejárati ajtót. A körzeti megbízott ekkor érte tetten az elkövetőt. A nyomozók a gyanúsítottnál tartott házkutatás során hiánytalanul megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított műszaki cikkeket. A hajdúszováti férfi beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –