Szabadidős őrsparancsnok, elfogott tolvajok

Szabadidejében, saját autójával indult el ellenőrizni, egy előzőnapi bűncselekmény elkövetőivel kapcsolatban kapott információkat ma délelőtt a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Pocsaji Rendőrőrsének őrsparancsnoka.

Az eredmény: elfogásra és előállításra kerültek a hencidai besurranásos lopás elkövetői. 

Kedd délután egy idős asszony házában jártak besurranó tolvajok Hencidán. A sértett az utcán beszélgetett, miközben nyitva hagyott házából ellopták személyes iratait, közel 5.000 forintját, valamint egy segélykérő mobiltelefont.  A lopásról órákkal később a segélykérő mobiltelefont biztosító gondozási központ tett bejelentést. A rendőrök megtették az elsődleges intézkedéseket, de ekkor még az elkövetők személyével kapcsolatban adatok nem merültek fel. 

A Pocsaji Rendőrőrs parancsnoka – aki hencidai lakos – ma délelőtt olyan információkat kapott, amelyek összefüggést mutattak az előző délután történt bűncselekmény elkövetőivel. Szabadidejében, saját autójával indult ellenőrizni az információkat. Kiderült, hogy „szimata” és nem utolsósorban tapasztalata nem csalt, mert hamarosan eljutott ahhoz a 14 éves fiúhoz és 19 éves társához (mindketten hencidai lakosok), akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak. Az ellopott  mobiltelefont 100 forintért adták tovább, a pénzt elköltötték, a néni iratait  pedig, az utcán eldobták. Az iratokat a megjelölt helyen megtalálták a rendőrök. Gyanúsítotti kihallgatásuk során egy másik bűncselekmény elkövetést is elismerték melyet, két nappal előbb követtek el, ekkor szintén egy idősasszonytól élelmiszert loptak. Az eljárás ellenük lopás vétsége miatt tovább folytatódik.