Szabadban kondizni, futni, szurkolni is lehet

Akt.:
Szabadban kondizni, futni, szurkolni is lehet
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen-Józsa – Néhány hónapon belül átadják a józsai sportcentrumot, amely a jövőben még bővülhet.

A 13 ezres városrész, Józsa lakóinak régi igényét kívánják kielégíteni a sportközponttal – mondta Balázs Ákos önkormányzati képviselő csütörtökön a Gönczy Pál és a Perem utca kereszteződésénél kialakított létesítmény előtt. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának köszönhetően két kisméretű műfüves pálya tavaly nyáron elkészült, most a kiszolgáló épületet mutatták meg a sajtó képviselőinek. A korszerű öltözőket – köztük akadálymentest is –, büfét, közösségi programokra alkalmas klubhelyiséget, valamint fedett teraszt és az ehhez kapcsolódó lelátórészt biztosító ingatlant több mint nettó 80 millió forintból húzták föl. A berendezése további nettó 10 millió forintba kerül, melynek 30 százalékát a debreceni önkormányzat adja, míg 70 százalékát TAO-s forrásból finanszírozzák.

jozsa2Fotó: Molnár Péter

Sport: esti levezetés

Jelenleg a terület elektromos hálózatát bővítik, melynek segítségével az esti időszakban villanyfényes pályán sportolhatnak a józsaiak; építik a helyszínre vezető kövesutat, járdát és parkolókat is. Előkészítés alatt áll egy 220 méter hosszú, 1,5 méter széles, a műfüves pályákat körülölelő, szegélykővel ellátott természetes talajú futópálya, és kialakítanak egy kondiparkot.

Az utóbbi kettőt a tervek szerint bárki, bármikor igénybe veheti, míg a többi lehetőséget szeretnék a legjobb kihasználtság és az itt edzők zavartalansága érdekében beosztani, illetve online időpontfoglalással elérhetővé tenni.

jozsa3Fotó: Molnár Péter

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum NKft. ügyvezetője hangsúlyozta: szeretnék, ha a Debreceni Sportiskola labdarúgó szakosztályának kihelyezett műhelyeként is funkcionálna a létesítmény józsai gyerekekkel és edzőkkel, illetve szívesen látnák itt az iskolásokat a délelőtti tan­órák alkalmával.

A későbbi bővítésre is lehetőséget adó, háromszor kéthektárnyi, önkormányzati tulajdonú területen lévő sportcentrumot ez év végén vagy 2019 elején vehetik használatba a mozogni vágyók.

HaBe