Szünet az ünnep jegyében

Szünet az ünnep jegyében
Miskolc – A tavaszi szünet ugyan rövid lesz, de talán jut idő hasznos programokra is.

Néhány iskolában már csütörtökön, máshol pénteken kezdődött a nem túl hosszú tavaszi szünet. A néhány nap valószínűleg minden családban a húsvét jegyében telik majd, de bizonyára lesznek olyanok is, akik az evés-iváson és vendégjáráson kívül valami más időtöltést keresnek maguknak. Az ünnep miatt a kulturális és művelődési intézmények kínálata nem túl gazdag, de azért találtunk egy párat. Szombaton, azaz ma érdemes ellátogatni a megyei könyvtár Húsvéti Népi Játszóházába. Szintén ma rendezik a sportcsarnokban a Karate Gálát. Április 6-án, kedden, a szünet utolsó napján a Miskolci Nemzeti Színházban a Hotel Mentolt játsszák, ami inkább a nagyobb gyerekeket érdekelheti.

Mozgás vagy tévé?

Körülnéztünk a mozik filmkínálata között is. Egy kicsiknek való filmet találtunk, az Így neveld a sárkányodat! címűt. Ha gyermekünk mozgásra vágyik, felkereshetjük valamelyik játszóházat. A Mini-Manó Játszóház például mindennap várja az apróságokat reggel 9-től este 8-ig.

De ne feledjük, hogy a természetben végzett mozgás még ennél is egészségesebb. Aki a tévét részesíti előnyben, gazdag kínálatból válogathat. A kereskedelmi csatornák szórakoztató filmekkel, vígjátékokkal halmozzák el a vakációzó diákokat, a közszolgálati csatornákon azonban találhatunk húsvéthoz kapcsolódó komolyabb filmeket is.

ÉM-HE