Szüléskor siklott ki a vonat

Legkevesebb két utas meghalt, 25 pedig megsebesült, amikor kisiklott egy turistákat szállító luxusvonat a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosa, Pretoria közelében. – közölte szerdán az AFP.

A francia hírügynökség jelentése szerint a halott egy asszony és újszülött csecsemője, aki a baleset utáni pillanatokban jött világra.

A sérültek közül ötnek az állapota válságos. Állítólag főleg amerikaiak, és kisebb számban britek, franciák, németek valamint dél-amerikaiak voltak a szerelvényen, amelynek üzemeltetője “különleges vasút-szafariként”, amolyan nosztalgia útként ajánlotta a vasút hőskorát idéző túrát. A Rovos Rail nevű cég szerint 55 turista volt a Fokvárosból korábban induló vonaton, amelyen 30 fős kiszolgáló személyzet is utazott.

A vasútvonal biztonsági ellenőrei azt mondták az AFP munkatársának, hogy a baleset akkor történt, amikor az elektromos mozdonyt lecserélték gőzösre, amit az üzemeltető, a Rovos Rail azért használt, hogy a felújított régi kocsikat stílusban hozzájuk illő mozdony húzza.

– Független Hírügynökség –Sporthírek