Szüksége van a Lokinak az újabb három pontra

Bódi Ádám
Bódi Ádám
Az fiatal Bódi Ádám szerint nehéz lesz, de nyernie kell a Lokinak az MTK ellen.

A DVSC-TEVA ifjú középpályását, Bódi Ádámot nem véletlenül tartják korosztálya egyik legtehetségesebb labdarúgójának. A  futballista a most futó és az elmúlt bajnokság során is többször bizonyította, hogy bátran számíthat rá a debreceni szakmai stáb, nem ijed meg a rábízott feladatoktól. Az apró termetű játékosra Róth Antal, az U21-es nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya is felfigyelt, ennek köszönhető, hogy az utánpótlás válogatott legutóbbi két felkészülési mérkőzésén is szerepet kapott – a már többször meghívott lokista, Balajti mellett – a huszadik életévét a jövő hétfőn betöltő Bódi. Bár a magyarok mindkét összecsapáson vereséget szenvedtek Montenegró (0–2) illetve Szlovénia (0–1) ellen, a cívisvárosi labdarúgó számára emlékezetes marad a bemutatkozás címeres mezben.
 

Az U21-es csapatban szerepelt

 
– A montenegróiak ellen nem érdemeltünk vereséget, hiszen nekünk több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek – emlékezett vissza Bódi Ádám. – Ami a saját teljesítményemet illeti, úgy gondom, hogy jól játszottam, meg voltak velem elégedve a csapatot irányító szakemberek. Sajnálom, hogy kikaptunk, de túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani a vereségnek, hiszen ez egy felkészülési meccs volt. A Szlovénia elleni összecsapás „döntetlenszagú” volt, de a házigazdák nagyobb játékerőt képviselnek, mint Montenegró. A második mérkőzésen nem játszott jól a csapat, jómagam egy félórát kaptam csereként a mestertől, ez idő alatt próbáltam veszélyesen futballozni, de sajnos kikaptunk. Az eredmények vélhetően annak a ténynek tudhatók be, hogy korosztályváltás megy végbe az U21-es csapatnál, a keretből sokan ismertük egymást, de együtt még sosem játszottunk.
 

Kötelező verni az MTK-t

 
Bódi a DVSC-TEVA szombati mérkőzésével kapcsolatban amondó, hogy ezúttal is eredménykényszerben van a csapat. – Az MTK otthonában mindenképpen győznünk kell, hiszen újabb három ponttal ismét ott lennénk az élbolyban. Kötelező nyernünk, de nem lesz könnyű dolog! Ha ott leszek a keretben, akkor mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy tudásom maximumát nyújtsam – mondta a középpályás, aki szerint nem okozhat számára gondot erőnlétileg, hogy kétszer is pályára lépett az utóbbi hétben.
 
Az MTK–DVSC-TEVA összecsapást a Hajdú Online (www.haon.hu) szombaton 15 órától élőben közvetíti. HBN-TN