Svéd válogatottal erősödik a DEAC kosárcsapata

Svéd válogatottal erősödik a DEAC kosárcsapata
© Fotó: deac.hu
Debrecen – Adam Ramstedt személyében újabb külföldi játékos érkezik a DEAC kosárlabdacsapatához – adta hírül a klubhonlap. A 22 éves, 206 centiméter magas svéd válogatott a Sodertalje Kings csapatától érkezik, ahol az előző szezonban 10.5 pontot, 7.4 lepattanót és 1.1 blokkot átlagolt.

Csapatával a Euro Cup-ban is indulhatott, ahol a selejtezőkörben a Szolnoki Olaj intett nekik búcsút. Ramstedt mindkét találkozón kezdőként kapott bizalmat, a Tiszaligetben 12/6-os, míg a hazai pályán aratott győzelem során pedig 14 pontos mutatóval zárt. Fiatal kora ellenére a nemzeti csapatban is bemutatkozhatott, a világbajnoki selejtezőkben összesen kilencszer lépett pályára.

– Fiatal, agilis, fejlődőképes és nagy potenciál van benne. Minden tekintetben beleillik a társaságba, sok vele egykorú lesz a csapatban. Több poszton is bevethető, hármas és négyes poszton is otthonosan mozog, de tavaly gyakran játszott ötöst is. –vélekedett az egy éves szerződést aláíró játékosról Berényi Sándor vezetőedző.

Forrás: deac.hu


A kanadai hátvéd mögött remek idény áll
Debrecen - Daniel Amigo és Milos Boriszov után Jahens-Ley Manigat érkezését jelentették be az egyetemi klubnál. Jahenns-Ley Manigat személyében megtalálta harmadik idegenlégiósát is a DEAC kosárlabdacsapata – írja a deacbasket.hu. Megnyerték a Balkán Ligát A huszonhét éves 186 centiméter magas ...