Sűrűbben jár a kettes villamos, de nem mindig

Akt.:
Sűrűbben jár a kettes villamos, de nem mindig
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Utaslemaradásról eddig nem érkezett jelzés a járművezetőktől.

Nyolc perc helyett hat percenként jár a kettes villamos az egyes vonala felújítási ideje alatt – válaszolta kérdésünkre a DKV Zrt.. A közlekedési céget azért kerestük megkérdéseinkkel, mert a pályakorszerűsítés ideje alatt olvasóink jelzése alapján is a korábbi időszakhoz képest ritkább a villamosközlekedés az egyes és a kettes villamos közös pályaszakaszán. Hosszabb a várakozási idő, zsúfoltabbak a járatok, olykor még az idősebbeknek sem jut ülőhely.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy csúcsidőszakon kívül, valamint a hétvégén nem indokolt a járatok sűrítése – írta a DKV. A társaság szerint a tanszünet, illetve a szabadságolások miatt viszonylag gyér az utasforgalom. Ha azonban esetlegesen maradna le utas a villamosokról, azt a járművezetőnek kötelesek jeleznie a forgalomirányítóknak. Eddig ilyen jellegű észrevétel nem érkezett.

Az pedig, hogy a helyi közlekedés sajátossága, hogy viszonylag rövid idő alatt minél több utast el tudjon szállítani a kívánt úticélhoz. Ezt a célt szolgálja a városi közlekedésben alkalmazott járművek kialakítása is, azaz viszonylag kevés ülőhely illetve sok állóhely van ezeken a villamosokon.

HBN

Címkék: , ,