Sűrű rendőri jelenlétre számíthatunk az utakon este hét óráig

Sűrű rendőri jelenlétre számíthatunk az utakon este hét óráig
© Fotó: Égerházi Péter
Hajdú-Bihar – Egy augusztustól december végéig tartó komplex balesetmegelőzési akciósorozat keretében ma átfogó közúti ellenőrzésre lehet számítani a megye különböző helyein, így a Debrecenből kivezető utak mentén is.

A szokásos sebességmérés mellett, melynek az eredményéről csak később értesül a szabálytalanságot elkövető vezető, ezúttal a gyorshajtókat a rendőrök több helyen meg is állítják. Ezenkívül lesznek olyan ellenőrzési pontok, ahol egyéb ellenőrzéseket végeznek – adott tájékoztatást szerda reggel Bacsó Attila, a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának a vezetője. Ám az összehangolt ellenőrzés nemcsak a 4-es, a 33-as, a 35-ös, a 42-es, a 47-es, a 48-as és a 471-es számú főutak hajdú-bihari szakaszait érinti, hanem átnyúlik a szomszédos megyékre is, illetve az ottani rendőrök is végeznek ellenőrzéseket.

Az alezredes hozzátette, a nagyszabású akció elsősorban nem a büntetésről, hanem a megelőzésről szól, mert sajnálatos módon idén megszaporodott a halálos kimenetelű és a könnyű sérülésekkel járó balesetek száma Hajdú-Bihar megyében.

Az este hét óráig tartó nagyszabású ellenőrzésben a hajdú-bihar rendőrök mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek.

HBN-ÉP​
hirdetés