Sürgősségi klinikát akarnak Debrecenben

Sürgősségi klinikát akarnak Debrecenben
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Az egyetemi szenátus egyhangúan szavazta meg az indítványt.

Jöjjön létre önálló sürgősségi klinika a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, így határozott a felsőoktatási intézmény szenátusa nemrég; erről először Szabó Zoltán beszélt egy múlt pénteki konferenciát megelőzően, akkor az egyetem sürgősségi orvostani tanszékének vezetője azt mondta: ez lesz az ország első ilyen típusú intézménye.

Szerdán megtudtuk: a szenátusi ülésen Szilvássy Zoltán rektor arról beszélt, hogy egy integrált, egységes betegellátó rendszer első állomása egy akut ellátásra szoruló beteg esetében egy sürgősségi központ lenne, ilyen betegútra azonban a klinikai központ ma nincs felkészülve. Ezért született javaslat az önálló sürgősségi klinika létrehozásáról. A megalapítást és a struktúrába való beillesztést követően, az év végéig kell kialakítani a sürgősségi betegellátással kapcsolatos végleges szakmai koncepciót és rendszert.

HBN-RaL


Az ország első Sürgősségi Klinikája nyílik Debrecenben

Sürgősségi Klinikával bővül a Debreceni Egyetem Klinikai Központja – jelentették be pénteken a III. Sürgősségi Orvostani Fórumon. A kétnapos konferencián a sürgősségi ellátás legújabb eredményeivel is megismerkedhettek a részvevők.