Súlyosbított a Debreceni Ítélőtábla – 40 év fegyház a kistokaji kettős gyilkosnak

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte kedden a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki még 2006 áprilisában, Kistokajban megölte idős szomszédjait.

A 62 éves nő, és 64 éves élettársa holttestét a derítőbe dobta, majd kirabolta őket. A Debreceni Ítélőtábla kedden súlyosbította az elsőfokú bíróság ítéletét. A korábbi 30 év helyett a férfi legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – tudta meg a Független Hírügynökség.

A derítőbe dobott holttesteket a speciális mentők találták meg, akiket keresőkutyák vezettek nyomra. Az akkor 31 éves férfi elbújt az idős emberek házának padlásán, hogy amikor elmennek otthonról, távollétükben kirabolja őket.

Terve nem sikerült, észrevették őt, ezért a férfi megfojtotta és megkötözte őket. Az idős párt ezután bedobta a derítőbe. A tettes a gyilkosság után mindent elvitt a házból, összesen körülbelül 1,5 millió forintnyi értéket zsákmányolt. A tévét a családjának ajándékozta húsvétra, a házban talált készpénzből pedig jegygyűrűt vett barátnőjének.

Az ítélőtábla – egyebek mellett – azért súlyosbított, mert a férfi idős embereket ölt meg, és azt is kihasználta, hogy a pár a szomszédjában lakott. Az ítélet jogerős.