Súlyosabb büntetést kapott a nevelt lányát molesztáló bagaméri férfi

Akt.:
Debrecen – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla megállapította, hogy a vádlott a szexuális erőszak bűntettét folytatólagosan követte el és a szabadságvesztés büntetést 10 évre súlyosította. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 novemberében L. I. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés értelmében a vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2005-ben házasodott meg és együtt nevelték, felesége korábbi házasságából származó akkor még négy kiskorú gyermekét Bagamérban. 2009-től a család romló anyagi helyzete miatt rendszeressé váltak a veszekedések, amelyek néha tettlegességig fajultak. 2014 októberétől kezdve a vádlott több alkalommal közeledett szexuálisan az akkor 16 éves nevelt lányához. A férfi a sértettet megfenyegette, ha a történtekről szól édesanyjának vagy másnak, megöli. Ezért a sértett senkinek sem mert szólni a vele történtekről.

– Debreceni Ítélőtábla –