Súlyosabb büntetés a hajdúbagosi pedofil apának

Akt.:
Az elfogás napján
Az elfogás napján - © Fotó: Matey István
Debrecen – Négy éven keresztül követett el szexuális bűncselekményeket saját kislánya ellen. A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa a vádlott szabadságvesztését szerdán 12 évre súlyosította, egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 decemberében R. A. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát a 2003-ban született R. N. gyermeke tekintetében megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott kiskorú gyermeke sérelmére 2011 évtől 2015 június végéig terjedő időben Hajdúbagoson több szexuális bűncselekményt követett el. Amikor ittas volt, rendszeresen szexuálisan közeledett kiskorú gyermekéhez. A kiskorú sértett mintegy 11 éves korában fogta fel, hogy édesapja mit tesz vele, ettől fogva nem akart menni láthatásokra, azonban édesanyja, aki nem tudott a cselekményekről, erőltette a kapcsolattartást. A vádlott ugyan erőszakot soha nem alkalmazott a sértettel szemben, azonban a kislány félt a vádlottól a korábbi vele és az édesanyjával szemben tanúsított erőszakos magatartásai miatt, tartott attól, hogy megveri. A 2015-2016-os tanévben a gyermek tanulmányi eredményében lényeges visszaesés mutatkozott, rendszeresek voltak az egészségi problémái, melyek mögött pszichés okok húzódtak, ekkor pszichológushoz irányították. Ekkor mondta el az édesanyjának a vele történteket.

– Debreceni Ítélőtábla –


Gyermeket erőszakolt, otthonában fogták el

Közeli, még gyermekkorú hozzátartozóját erőszakolta meg a gyanú szerint az a férfi, akit múlt héten hétfőn fogtak el a rendőrök egy kis faluban.