Súlyos vereség a harmadik meccsen (is)

Súlyos vereség a harmadik meccsen (is)
Súlyos vereség a harmadik meccsen (is) - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Magyarország ifjúsági hokicsapata 7:2-es vereséget szenvedett Fehéroroszországtól a Debreceni Jégcsarnokban.

Egy perc sem telt el az U18-as jégkorong-világbajnokság találkozójából, máris emberelőnybe került a magyar válogatott, de nem tudott élni az előnyével. Többet birtokolták a pakkot a vendégek, de a nagyobb helyzetek mégis a mieink előtt adódtak. A 18. percben óriási fehérorosz lehetőség marad ki, de milyen a sport: néhány pillanattal később Szita Donát zseniális szólóját követően magyar gólt (1:0) ünnepelhet a közönség. A 19. minutumban ismét beszorítottuk az ellenfelünk hátsó sorát, ahol Osipko kapus bizonytalankodott, de még várni kellett a második találatra. Az első harmad végét még megnyomták a fehér mezesek, de több találat már nem született.

Előnyből hátrány

Szinte még el sem kezdődött a második játékrész, újra Szita elé került a korong, aki a cerberust elfektetve használta ki (2:0) kegyetlenül a ziccert. Hatalmas kavarodás alakult ki a 23. percben a mieink kapuja előtt, Patsenkin eszmélt a leghamarabb és emelt okosan a hálóba, amivel 2:1-re módosult az állás. Bors Gergely kapus szemkápráztató védéseivel igazolta kivételes képességeit.


Fotó: Derencsényi István (galéria) Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

De sajnálatos módon ez sem óvta meg a magyarokat az újabb kapott góltól, ugyanis Gavrilenko révén 2:2 lett az eredmény a 24. percben. Ezt követően nagyon kellett a koncentrálnunk hátul, mert óriási nyomás alatt volt a védelmünk. Bors továbbra is remekelt, egészen a 29. minutumig, amikor egy remekbe szabott akció után Sushko távoli és egyben lapos lövése után fordítottak (3:2) a fehéroroszok. Itt rendkívül elkapták a fonalat a vendégek, olyannyira hogy a 32. percben Patsenkinnek köszönhetően már 4:2 díszelgett az eredményjelzőn.

Kihagyó védelem

Rémálom, ami az utolsó harmad elején átélt a magyar nézősereg: kettős emberelőnyben Sushko, Kutsyr és Patsenkin egyaránt góllal fejezte be (7:2) a maga akcióját, kerek négy perc leforgása alatt. Az mérkőzés vége előtt öt perccel Szita és Szabad által vezetett támadás után utóbbi lőtt, ám a hálóőr leért a mamuttal és védett.

Hazánk fiai hiába kezdték jól a találkozót, erősen megmutatkozott a két nemzet válogatottja közötti minőségbeli különbség. Sokat elárul az is, hogy a mieinktől ismét a kapusunkat, Bors Gergelyt választották meg a meccs legjobbjának. Egy biztos: Magyarország hazai jégen szenvedett súlyos, 7:2-es vereséget Fehéroroszországtól.

HBN-DZST


Végeredmény:

Magyarország–Fehéroroszország 2:7 (1:0, 4:2)

Gólszerzők: Szita (2), illetve A. Patsenkin (2), A. Patsenkin, Gavrilenko, Sushko (2), Kutsyr.

hirdetés