Súlyos baleset nem történt pénteken

Akt.:
Súlyos baleset nem történt pénteken
© Illusztráció: Facebook / Országos Mentőszolgálat
Hajdú-Bihar – Ittas sofőrök, rendszámcsere, macskamentés a tegnapi nap mérlege.

Egy nagyméretű fa borult az úttestre, illetve a járdára pénteken délelőtt Berettyóújfaluban, a rendőrkapitányság épületével szemben. A helyi tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Debrecenben tegnap kora délután a Burgundia utcán egy macska gödörbe esett, és nem tudott kijönni. A tűzoltók az állatot kimentették, a gödröt betemették.

Tiszacsege fő utcáján az esti órákban egy magyar nemzetiségű személyautó nagy sebességgel kisodródott egy kanyarban, egy másik személygépkocsival ütközött, majd az árokba borult. Az egyeki tűzoltók a gépjármű áramtalanítását végezték el. Személyi sérülés nem történt.

A megyénkben szolgáló mentők az elmúlt 24 órában 173 feladatot láttak el. Többek között egy péntek reggeli esetnél is szükség volt a segítségükre. A debreceni Lorántffy utcán egy személyautós és egy kerékpáros ütközött, egy könnyű sérültet szállítottak kórházba ellátás után.

A Hajdú-Bihar megyei rendőröknek ittas sofőrökkel gyűlt meg a baja a hét utolsó napjaiban. Előállítottak egy 23 éves férfit június 21-én. Este fél nyolckor bejelentést kaptak arról, hogy Debrecenben, egy Fényes udvari parkolóban egy férfi kocsijával nekiment egy másik autónak. A helyszínen kiderült, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott és nincs jogosítványa. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Ittas autóvezetőt fogtak csütörtökön délelőtt az ártándi határon is. Az 57 éves cseh férfi teherautóval kívánt Magyarországra jönni. A sofőr vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették.

A rendőrök büntetőeljárást indítottak egy férfival szemben, aki az egyik gépkocsijáról átrakta a rendszámot egy másik járművére. A járőrök június 21-én 7 óra körül Debrecenben, a Pallagi úton igazoltatták a sofőrt. Az ellenőrzés során kiderül, hogy a 47 éves bökönyi lakos által átadott iratok egy piros színű Nissan típusú gépkocsihoz tartoznak, azonban az, amellyel a férfi közlekedik kék. Az egyenruhások ellenőrizték a jármű alvázszámát is, amely szintén nem egyezett a forgalmi engedélybe bejegyzettel. A férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a dokumentumokba bejegyzett gépkocsi is az övé, csak az üzemképtelen és ezért rakta át a rendszámot a másik járműre. Vele szemben egyedi azonosító jel meghamisítása miatt folytatnak eljárást.


Debrecen - Az utóbbi időszakban számos fakidőléssel, ágleszakadással kapcsolatos esethez vonultak a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Ezek az események főleg Debrecen belterületén jelentkeztek. Mivel a többnyire idős, instabillá váló fák veszélyt jelentenek a közlekedőkre, épületekre, parkoló gépjármű...