Súlyos baleset eddig még nem történt velük

Akt.:
Két közmunkást sodort el egy megcsúszott autó csütörtök délelőtt az Alma utcán
Két közmunkást sodort el egy megcsúszott autó csütörtök délelőtt az Alma utcán - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az elhunyt és a sérült asszony családját pénteken felkeresték a Dehusz vezetői.

Pethe Tamás, a Dehusz Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, a csütörtökön balesetet szenvedett két asszony visszatérő közmunkásnak számított, és brigádjukkal a Lencz-telepen dolgoztak, szemetet szedtek. Miután a többiekkel együtt méterekkel az úttól haladtak a járdán, nem számíthattak a baleset bekövetkezésére. Egyébként, ha padkatisztítást végeztek volna, akkor bójákkal határolják le a munkaterületet, bár egy kisodródó járművel szemben az sem védi meg őket. Ami pedig a közmunkásokkal történő munkahelyi baleseteket illeti, eddig a Dehusznál legfeljebb egy rossz lépés következtében bekövetkező, illetve ároktisztítás közben elszenvedett bokaficam, valamint darázscsípés tartozott ebbe a kategóriába. Ez volt az első súlyos eset.

Pénteken is dolgoztak

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy az elhunyt és a súlyosan sérült asszony családját is felkeresték pénteken délelőtt, és az utóbbi helyre 15 mázsa tűzifát vittek, és tudomása szerint a polgármesteri hivatal szociális osztálya is fog támogatást adni a családoknak. A baleset helyszínén tartózkodott többi hat brigádtagnak Pethe Tamás felajánlotta, hogy 1-2 napig otthon maradhatnak, de mint elmondta, nem nagyon éltek a lehetőséggel, pénteken is mentek dolgozni.

HBN–ÉP


Útról lesodródó autó gázolt halálra egy gyalogost ma délelőtt Debrecenben
Debrecen – Halálos közúti közlekedési baleset történt Debrecenben, az Alma utcában.


Halálra gázolt egy gyalogost egy az útról lesodródott gépkocsi Debrecenben
Munkájukat végző közmunkásokat gázolt egy autó csütörtök délelőtt Debrecenben, egyikőjük a helyszínen meghalt – mondta Pethe Tamás, a közmunkásokat foglalkoztató Dehusz Kht. ügyvezetője.