Sulivívás és diákolimpia: 2000 fiatal 3 napon át a BOK Sportcsarnokban

Sulivívás és diákolimpia: 2000 fiatal 3 napon át a BOK Sportcsarnokban
© Fotó: hunfencing.hu
Budapest – Csütörtökön kezdődik a Sulivívó találkozó, benne a tudáspróbával és a vívóversennyel, illetve pénteken és szombaton a diákolimpiát is megrendezik a fővárosban. Mindezt a BOK Sportcsarnok 70 pástján – 2000 fiatal vívó részvételével.

A csütörtök a sulivívásé lesz, ezen a napon a legfiatalabbak, illetve a sulivívó programban szereplő iskolák szerepelnek. A 700 fős gyereksereg többsége még nem is igazolt versenyző, az iskolában kezdik elsajátítani gyönyörű és eredményes sportágunk alapjait. Ők speciálisan a számukra kialakított “Tudáspróbán” vesznek majd részt, melynek elméleti és gyakorlati anyagát szövetségünk alakította ki. De lesznek versenyek is ezen a napon, a “Sulivívóversenyen” elsősorban azok indulnak, akik nagyobb versenyrutinnal még nem rendelkeznek. És ezen a napon, előreláthatólag délután 3 órakor rendezzük az esemény gáláját, melyen néhány korosztály döntője kíséretében autogramot kérni “kell” a legjobb magyar vívóktól.

Bizonyosan ott lesz a BOK Sportcsarnokban (korábbi SYMA csarnok) a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea, aki egyben a Sulivívó Program védnöke. De találkozni lehet majd többek között Boczkó Gáborral és Imre Gézával, a legújabb kori magyar férfi párbajtőrvívás két legnagyobb egyéniségével, és természetesen köszönti majd a jelenlévőket Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke is.

Az igazi nagyüzem pénteken kezdődik, amikor “élesben”, a Diákolimpián mérik össze tudásukat a legjobb fiatal vívók. Méghozzá valamennyi korcsoportban, mindösszesen hatban. Valamennyi fegyvernemben diákolimpiai bajnokot avatnak, azaz mindösszesen 36×3 érem találhat gazdára, erre jelen állás szerint csaknem 1100 jelentkező akad. Mindehhez 70 pástot állítottak össze a BOK Sportcsarnokban.

– Békessy Béla Vívó Klub / hunfencing.hu