Sulifórum: pályaválasztási tanácsadással segítenek

Suliváró Sulifórum a Csapó utcai bevásárlóközpontban
Suliváró Sulifórum a Csapó utcai bevásárlóközpontban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen- Hétfőtől csütörtökig várja a nyolcadikosokat a Debreceni Tankerületi Központ és a Diák-önkormányzati Tanács szervezésében a Suliváró Sulifórum a Csapó utcai bevásárlóközpontban.

A „diákoknak, diákokról, diákok által” elvén létrejött kezdeményezés az általános iskolások pályaválasztását kívánja segíteni. A következő napokban minden debreceni középiskola külön standon várja az érdeklődőket, ahol bemutatkoznak az iskolák és a szakok. A hétfő délutáni megnyitó ünnepségen a középiskolákat egy-egy diák képviselte, akik a képzési lehetőségekről és a diákéletről meséltek.

A Suliváró Sulifórumot Vajóczki Virág és Gőz Márton, az Ady Endre Gimnázium diákjainak duettje nyitotta meg hétfőn. A rendezvénynek otthont adó Fórum Bevásárlóközpont igazgatója, Átányi Ajtony köszöntőjében kiemelte: – Évek óta támogatjuk a tehetséges gyerekeket, és jó kapcsolatban vagyunk a tankerülettel, de ehhez fogható rendezvénynek még nem adhattunk otthont. A következő négy nap remélhetően nagy segítséget nyújt majd a diákoknak – fogalmazott.

sf (1)Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Tankerületi Központ képviseletében Karika Rozália köszöntötte az iskolásokat.

– Fontos, hogy mindenki menjen el a nyílt napokra, de a következő napokban a Sulifórumon a középiskolás életérzést is át kívánják adni a nagyok a kisebbeknek – mondta. A megnyitón bemutatkoztak a Debreceni Tankerületi Központ Diák-önkormányzati Tanácsának tagjai is.

A Suliváró Sulifórumon a középiskolás diákoktól az érdeklődők megtudhatják, milyennek látják diákszemmel saját oktatási intézményüket. A kiállítók filmekkel, szóróanyagokkal, képek segítségével jelenítik meg az iskolájukra jellemző tevékenységeket, eredményeket. A standoknál különböző, a szakokhoz kapcsolódó játékokba lehet majd bekapcsolódni, illetve iskolai életbe bevezető kiadványokat is megismerhetnek. A Sulifórum színes színpadi produkciókkal vár mindenkit november 12. és 15. között 14 órától 18 óráig.

SZD


Pappné Gyulai Katalin, Papp László és Átányi Ajtony, a Fórum Debrecen igazgatója a tájékoztatón
Debrecen - Az általános iskolások pályaválasztását segíti a tankerület komplex programja. A közismert képzések mellett újak közül is választatnak a középiskolába készülő diákok. A debreceni és nyíradonyi középiskolák képzései igazodnak az Új Főnix-Tervhez, így a gyerekek olyan intézmények és képz...

Debrecen - Egy kérdés, négy válasz a nyolcadikos diákok pályaválasztásáról. László Máté, egyetemi hallgató Bár régen voltam nyolcadikos, úgy vélem, a mai diákoknak elsősorban informatikai pályát érdemes választaniuk. A turizmus is nagyon jövedelmező, de a műszaki pályát is ajánlanám a pály...