Magyarország

2008.12.31. 14:02

Gyurcsány Ferenc: Több belátás és nagyobb felelősségvállalás kell 2009-ben

<p>Ha képesek vagyunk felülemelkedni a részérdekeken, akkor a válságból megerősödve kerülhet ki az ország - áll a kormányfő újévi közleményben.</p>

Gyurcsány Ferenc szerint ehhez elsősorban több belátásra és nagyobb felelősségvállalásra van szükség mindenki részéről. Ahogyan a megváltozott viszonyok között a családok sem tehetik meg, hogy a régi módon intézik ügyeiket, úgy a politika sem elégedhet meg a régi klisékkel - véli a miniszterelnök. Ilyen nehéz időkben összetartásra, közös cselekvésre, egységre van szükség, ezért a politikusok azzal tehetik a legtöbbet Magyarországért, ha nem azt nézik, mivel támadhatják, hanem azt, hogy mivel támogathatják az összefogást - olvasható a miniszterelnök közleményében.

 Gyurcsány Ferenc szerint az ország megvédéséhez és sikeréhez nem a politikai riválisok minősítésére, hanem javaslatokra, tettekre van szükség.

A szükséges változtatások mindegyike arról szól, milyen országot hagyunk hátra gyermekeinknek. A kormányfő szerint mindez nem a pártok vagy a politikusok ügye, hanem az egész nemzeté. Az eszközökről sokféleképpen lehet gondolkodni, de a cél közös: erős, biztonságos ország legyen Magyarország és elégedettek a polgárai. Ezért kell küzdeni közösen.

A kormányfő abban a reményben kíván boldog új évet Magyarország minden polgárának, hogy 2009-ben lesz elég hit, nyitottság és összefogás a magyarok között - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!