Storck tökélyre fejlesztette a formaidőzítést

Zoy
Zoy - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Zolnai András, közismertebb nevén Zoy, a Desperado együttes gitárosa nagy futballrajongó, sőt értő szurkoló hírében áll. A dalszerző és szövegíró nem várt ilyen teljesítményt a magyar válogatottól, viszont rendkívül örül, hogy sikeres a Storck-csapat az Európa-bajnokságon.

– Számomra semmilyen jel nem mutatott arra, hogy nagyon optimistán várhassam a franciaországi kontinenstornát. Talán a Norvégia elleni pótselejtezőn éreztem azt, lehet fantázia a csapatunkban, de még a felkészülési meccsek sem voltak olyanok, hogy elragadtassam magam. Viszont Bernd Storck a német precizitással tökélyre fejlesztette a formaidőzítésünket, ami egy ilyen torna esetén a legfontosabb. A labdarúgóink nem lettek egyik napról a másikra pengés futballisták, viszont fegyelmezett játékra képesek, és kiteszik a szívüket a pályára. Storck kívülről nagyon jól látja a focinkat, éppen ezért a lehető leggyorsabban megszabadította a játékosokat a kishitűségtől. A poroszos fegyelem és a német futballiskola meghozta a sikert. Halkan jegyzem meg, a bombameglepetésként 2004-ben Európa-bajnok görögöknek is német szakvezetőjük volt Otto Rehhagel személyében – emlékeztetett az összefüggésekre a debreceni zenész.

Zoy óriási dolognak tartja, hogy végre nem külső szemlélőként, hanem bennfentesként vehetünk részt egy világversenyen. – Teljesen más úgy nézni az Európa-bajnokságot, hogy a magyar csapatért szurkolhatunk. Fantasztikus átélni, hogy az egész ország együtt szurkol a mieinknek, ezt a saját bőrömön tapasztalhattam Nagymágocson, amikor a fellépésünk előtt egy óriás kivetítőn néztük az Izland elleni mérkőzést a helyiekkel. A Desperadóból Zsolti az, aki a legkevésbé követi figyelemmel a labdarúgás történéseit, ám most neki is megváltozott a hozzáállása, teljes transzban volt, amikor a magyarok játszottak. Nincs még egy olyan sportág, ami így összekovácsolja az embereket – fogalmazott a Desperado együttes tagja.

HBN-BN