Helyi közélet

2008.04.09. 09:14

A debreceni a második legnépszerűbb

<p>Debrecen – A Debreceni Egyetem az első jelentkezések alapján az idén a második legtöbbször választott felsőoktatási intézmény, míg az államilag támogatott képzésre jelentkezők arányát tekintve a harmadik.</p>

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ frissen közzétett adatai szerint a Debreceni Egyetem a második a felsőoktatási intézmények rangsorában az első jelentkezéseket tekintve: a 2008/2009-es tanévre vonatkozóan összesen 6837 diák jelölte meg első helyen a debreceni intézmény valamely képzését.

Az államilag támogatott képzésre jelentkezők számát vizsgálva szintén dobogós helyen szerepel a Debreceni Egyetem, 11 068 jelentkezővel a harmadik a felsőoktatási intézmények sorrendjében.

Figyelemre méltó továbbá az a tendencia is, mely szerint a Debreceni Egyetemre jelentkezők aránya az országos átlagnál és a többi nagy vidéki egyetemnél kisebb mértékben, körülbelül csak 10 százalékkal csökkent.

A Debreceni Egyetem mintegy 19000 nappali és 30000 összes hallgatójával, több mint 1400 oktatójával, 15 karával és 23 doktori iskolájával az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye.

  • A fõnöknek is jár a saller
  • Interaktív kiállítás a Bibliáról az Egyetemen
  • Megbélyegzi a csalókat a Microsoft
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában