Storck: minden apró információ hasznos

A DVSC-s Holman Dávid (szemben) is keményen gyakorol
A DVSC-s Holman Dávid (szemben) is keményen gyakorol - © Fotó: mlsz.hu
Budapest – A csapatból mindenki egészséges, senki sem hagyta ki a gyakorlást. A magyar labdarúgó-válogatott két edzéssel folytatta a felkészülését Portugáliában kedden.

A délelőtti foglalkozáson minden játékos részt vett, a hangsúly a taktikai elemeken és a labdatartáson volt. A délutáni edzésen 15 focista vett részt, és főként a támadásbefejezéseket gyakorolták, míg azok, akik korábban nagyobb terhelést kaptak vagy hétvégén játszottak, személyre szabott edzésmunkát végeztek a szálloda konditermében – olvasható a válogatott hivatalos honlapján.

A csapat az Estádio Nacional stadionban edz (a korábbi nemzeti stadion), amelyet ma már kevesebbet használnak ugyan a csapatok, de a Portugál Kupa-döntőket a mai napig itt rendezik, a talaja pedig Priskin Tamás véleménye szerint pontosan ugyanolyan, mint a Puskás Stadioné volt.

A keretből minden játékos egészséges, ami azért is fontos, mert nem könnyű feladat négy hónap kihagyás után egy szintre hozni az összes játékost.

Rég találkoztak

– Elégedett vagyok a ma elvégzett munkával. Főleg annak fényében, hogy hosszú ideig nem találkoztunk, és ilyen hosszú szünetet követően mindig nehezebb összerázni egy csapatot. Emellett olyan játékosok is vannak, akik most vannak velünk először, az ő beilleszkedésüket is segíteni kell. Minden játékossal beszélgetek egy kicsit, hogy részletesen tudjam, kivel mi történt az utóbbi időszakban, mert ilyenkor minden apró információ hasznos lehet – olvasható Bernd Storck szövetségi kapitány nyilatkozata a valogatott.mlsz.hu oldalon.

Szerdán egy edzéssel folytatódott a válogatott felkészülése. Mint ismert, a kerettel készül a DVSC játékosa, Holman Dávid is.

HBN