Bulvár, celeb

2008.04.15. 12:17

Elhunyt Antal Imre

<p>Elhunyt Antal Imre. Az ismert televíziós kedden kora reggel halt meg a Hospice Alapítvány fővárosi intézményében. <dia width="900" height="700" alt="Antal Imre 2008.04.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Antal_Imre_2008_04_15_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Antal Imre 2008.04.15." /></a></dia><BR /></p>

Antal Imre állapota januárban vált kritikussá, februárban súlyos állapotban kórházba szállították. A műsorvezetőt, aki régebb óta volt súlyos beteg, a SOTE radiológiai részlegére vitték. Akkor még fel tudták erősíteni szervezetét.

Betegsége azonban már visszafordíthatatlan volt. Az utolsó heteket a budapesti Hospice-házban töltötte. Egy rövid időre, 2006 ősze és 2007 tavasza között még visszatért a képernyőre. Az RTL Klub Szeszélyes című műsorában láthatták a nézők, az utolsó adást február 28-án tűzték műsorra.

Antal Imrét az RTL Klub és a műsorát gyártó Szféra Kft. saját halottjának tekinti. Kedd este 21.15 kezdettel a Vészhelyzet című sorozat helyett emlékműsort sugároznak, tiszelegve Antal Imre élete és pályája előtt.
Miután sajnos számítottunk a legrosszabbra, készítettünk egy exkluzív filmet, amelyet ma este mutat be az RTL Klub – nyilatkozta a NetbulvárnakOltványi Tamás, a Szeszélyes producere.

Kudlik Júlia teljes szívéből gyászolja Antal Imrét
Megrendülve hallotta, hogy szeretett kollégája, Antal Imre hosszan tartó betegséget követően elhunyt - olvasható Kudlik Júlia keddi közleményében. Antal Imre és Kudlik Júlia számtalan műsorban szerepelt együtt.

Antal Imre élete

Antal Imre 1935. július 31-én született Hódmezővásárhelyen pedagógus családban. Szegeden, majd Budapesten végzett zenei tanulmányokat. 1959-ben kitüntetéssel végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Az Országos Filharmónia szólistája lett, és bejárta a fél világot. Hangversenykörútjai alkalmával tizenhét országban adott hangversenyt. Számos nemzetközi versenyről távozott értékes díjjal.

Az állandóan vicceket mesélő, a hatvanas évektől a Fiatal Művészek Klubjában gyakran megforduló Antal Imrére felfigyelt Békés József, az MTV szerkesztője, aki műsorvezetőnek hívta a Magyar Televízióba. 1965-ben a Könnyű-e együtt élni veled? című házaspárbajszerű műsorban állt először kamera elé. Miután az élő adásban semmilyen lámpalázat nem mutatott, rábízták a Köszöntő, majd a Halló fiúk! Halló lányok! című népszerű ifjúsági műsor vezetését.

Zenei pályafutása 1970-ben váratlanul véget ért. Görcsösödni kezdtek jobb kezének ujjai, egyre nehezebben játszott, és végül fel kellett adnia zongoraművészi ambícióit. 1972-ben megvált az Országos Filharmóniától és a Magyar Televízió Szórakoztató és Zenei Főosztályának állandó munkatársa lett. Vitray Tamással közösen vezette a Magyar Televízió szilveszteri tévéadásait, a Szeszélyes évszakok pedig több mint negyedszázadon keresztül emberek millióit szögezte a képernyő elé.

Antal Imre több tévéjátékban - például a Borsban, melyben Dániel Edét alakította - és mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket, mint például az 1967-es Szevasz, Vera, az 1969-es Szemüvegesek, vagy a legutolsó filmje, a 2006 novemberében bemutatott Szűzijáték. Antal Imrének két könyve is megjelent: 1991-ben került a boltokba a Pami - édesanyja szólította így - című kötet, amelyben legérdekesebb élményeit gyűjtötte egybe. 1998-ban jelent meg az Antal Imre legjobb viccei című kötete.

Antal Imre több kitüntetésben is részesült. 1967-ben SZOT-díjat, 1984-ben Erkel Ferenc-díjat, 1988-ban érdemes művész-díjat, 1991-ben Opus-díjat vehetett át. 1999-ben Erzsébetváros díszpolgárának választották.

Antal Imre súlyos betegségére 2005 tavaszán-nyarán derült fény, amikor összeesett az utcán, majd sokáig kórházban is kezelték. 2006 októberében így nyilatkozott betegségéről: "Nem most lesz az, amikor én feladom az életet [...]. Bár azt tudom, hogy a betegségem halálos. [...] Nem lehet visszafejleszteni a daganatot. Talán a kór terjedését meg tudják állítani, vagy legalábbis lelassítani. Ezért járok minden második héten becsületesen vissza a kemoterápiás kezeléseimre, mert bízom az orvosokban. [...] Nekem még dolgom van itt, nem mehetek csak úgy el [...]. Szeszélyes évszakokat kell forgatnom. Annyian kérik tőlem, meséljek vicceket, mókázzam. Nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy meg ne állítanának, hogy biztassanak. Ennyi szeretettől talán még a halál is megfutamodik!

Antal Imre egy rövid időre, 2006 ősze és 2007 tavasza között még visszatért a képernyőre. Az RTL Klub Szeszélyes című műsorában láthatták a nézők, az utolsó adás február 28-án tűzték műsorra.

Antal Imre 72 éves korában, 2008. április 15-én hunyt el Budapesten.

Nézze meg videón Antal Imre karrierjének pár állomását!


 Nézze meg a videót is! 


Nézze meg a videót is! 


Nézze meg a videót is!

További cikkek:

  • Antal Imre körül ismét forr a levegő
  • Aggasztó Antal Imre állapota
  • Antal Imre nélkül nem lesz Szeszélyes
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!