Stockholmi gázolás – Bakondi: jelentősen romlott a közbiztonság Európában

Budapest – Jelentősen romlott a közbiztonság Európában – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a stockholmi gázolásos terrortámadásról szólva.

Bakondi György úgy fogalmazott: ők a kezdetektől azt mondták, hogy a tömeges, illegális, ellenőrzés nélküli migráció önmagában veszélyes a kontinensre.

A magyar migrációs intézkedésekre kitérve a belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy erősen csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma: most már csupán naponta néhány ilyen fordul elő, míg korábban százan-kétszázan is próbálkoztak.

Közölte: a tranzitzónákban kilencvenen várakoznak, többen, mint korábban. Idén eddig ezerhétszázan nyújtottak be menedékkérelmet, közülük mintegy hatvanan kaptak valamilyen védelmet. Egy ügyet átlagosan harminc nap alatt zárnak le jogerősen.

A tranzitzónákban négyszáz-ötszáz migránst tudnak elhelyezni, akiknek ételt, egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget és kulturális, szociális életre kialakított helyiségeket is biztosítanak – mondta Bakondi György.

– MTI –


Gyalogosok közé hajtott egy teherautó Stockholmban, halottak

Sétálóutcába hajtott egy furgon Stockholmban péntek délután, és legalább három embert halálra gázolt – jelentette a svéd média.

Stockholmi gázolás – Hosszú Katinka a szállodájában volt a támadás idején

Hosszú Katinka, aki csütörtökön utazott el Stockholmba a szombattól keddig tartó, Swim Open elnevezésű nemzetközi úszóversenyre, a szállodájában volt a svéd fővárosban péntek délután elkövetett terrortámadás idején.

Stockholmi gázolás – A KKM elítéli a terrortámadást

Elítéljük a stockholmi terrortámadást; a svéd emberek számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken az MTI-vel. Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna péntek délutáni műsorában azt mondta, hogy nincsenek információik magyar áldozatokról.