haon-sportoldal

2008.10.13. 17:04

Inkább „ne szóljál be!”

<p>Hajdú-Bihar – Több edzőt és játékost eltiltottak, mert szidalmazták a játékvezetőket.</p>

Annak ellenére, hogy még csak az őszi szezonban járunk, egyre jobban nő a feszültség a megyei bajnokságokban, több alkalommal elszabadultak az indulatok a pályákon a közelmúltban.

Hibáznak a játékvezetők, rontanak az edzők és a játékosok, ezáltal felpaprikázódik a hangulat, s ilyenkor egyik fél sem tesz lakatot a szájára. Ennek tulajdonítható, hogy a szövetség illetékesei több edzőt is eltiltottak, illetve pénzbüntetéssel sújtottak csapatokat.

– Azért tiltották el őket, mert durván beszéltek a játékvezetőkkel. Két edzőt a megyei másodosztályból, illetve egyet az első osztály serdülő korosztályából kellett ilyen módon fegyelmezni – nyilatkozta a Naplónak Csige László, a szövetség főtitkára, majd elárulta, kik kaptak büntetést.

A Hajdúdorog serdülő csapata kénytelen lesz nélkülözni edzőjét, ugyanis a fegyelmi bizottság Orosz Zoltánt két mérkőzésre eltiltotta a kispadtól, ezen kívül a dorogi együttesre 10 ezer forint bírságot is kiszabtak.

A másodosztály felnőtt korcsoportjában a Földes edzőjének, Sáby Bélának lesz üresen a helye a kispadon. A tréner három meccsen csak a korláton kívül tartózkodhat, így helyét Bojtor Zoltán vette át. A Szenpéterszeg elleni vereség után az egyesület elnöke sem volt sokkal jobb véleménnyel a játékvezetésről, nyilatkozatában „erélytelennek” nevezte azt. A legnagyobb csapást talán a szintén másodosztályú Görbeháza szenvedte el. Nekik két meccs erejéig játékosukat, Kindla Ferencet kell nélkülözniük, ugyanis a labdarúgót szövegelés miatt állították ki, majd a játékos-edző, Medve Gyula is hasonló sorsa jutott, de az eltiltás értelmében idén már nem játszhat.

Nemcsak eltiltásoknak, óvásoknak is helyt adott a bizottság, ezáltal a pályán 3–2-re végződő Báránd–Nyírmártonfalva találkozót végül a fehér asztal mellett a vendégek nyerték 0–3-mal.

T.I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!