Stark Márton lett az alpesi kapitány

Budapest – Stark Mártont nevezte ki az alpesi szakág szövetségi kapitányának a Magyar Sí Szövetség.

A szakember több szezonon keresztül segítette Miklós Edit olimpiai hetedik és világkupa harmadik síző edzéseit, versenyzését, nyár óta pedig az utánpótlás felkészülését irányítja – tájékoztatta a szövetség pénteken az MTI-t.

Az elnökség a megnövekedett feladatok miatt döntött úgy, hogy a korábbi kapitány, Kovács Barnabás feladatkörét átalakítja: ő ezentúl az északi szakág szövetségi kapitányaként tevékenykedik tovább.

“Stark Márton már többször bizonyította, elkötelezett a magyar alpesi sísport felvirágoztatása érdekében, s nemcsak a világkupa mezőnyében, hanem az utánpótlás fejlesztésében is nagyszerű munkát végez. Örömünkre szolgál, hogy elfogadta a kihívást, s biztos vagyok benne, hogy munkájának már a következő olimpián meg lesz az eredménye, a magyar sísport hosszú távon számíthat rá” – nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Stark Márton jelezte, célja egy erős utánpótláscsapat kinevelése, melynek egyik fontos eleme, hogy közelebb hozza a külföldön készülő versenyzőket a magyar csapathoz.

“Erre leginkább a közös edzésekkel és versenyzésekkel van lehetőség. Legfőbb feladataimhoz tartozik emellett, hogy fiataljaink profi mentalitást vegyenek át” – mondta Stark Márton.

– MTI –