Stagnáló fuvarpiacon is növekedett tavaly a Waberer’s

Budapest, 2013. április 24., szerda (MTI) – A Waberer’s International Zrt. tavaly 377,5 millió euró (mintegy 110 milliárd forint) árbevételt ért el, ami mintegy 6 százalékkal haladja meg a 2011. évit, a cég idén is jelentős növekedéssel számol – közölte a társaság az MTI-vel.

Az EBITDA (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) csaknem 10 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi értéket, 52,4 millió euró (több mint 15 milliárd forint) lett a múlt évben. Ebben az évben kétszámjegyű nyereségnövekedést vár a cég.

A 4200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat különböző adónemekre összesen 5,7 milliárd forintot fizetett 2012-ben az államnak.

A Waberer’s áttért az euró alapú könyvelésre, részben azért, mert bevételeinek döntő hányada ebben a pénznemben keletkezik, másrészt pedig azért, hogy csökkentse a forint euróhoz viszonyított árfolyamának ingadozásaiból eredő kockázatokat.

A cég átlagos heti felrakásainak száma Németországban 1100, Franciaországban 650, Olaszországban 500, az Egyesült Királyságban pedig 550 rakomány volt tavaly. A társaság a kulcsfontosságú európai célállomások mellett rendszeresen juttat el küldeményeket Kis-Ázsiába, a Közel-Keletre és a selyemút mentén fekvő országokba is.

A legkorszerűbb Euro 5-ös vontatókkal meghajtott szerelvények útvonalainak több mint 65 százaléka Magyarországot nem érintő fuvar volt. A rakottsági mutató 90 százalék fölött stabilizálódott.

– MTI –