Stabil a helyzetük – állítják az MSE-nél

Akt.:
Ezúttal a hátteret firtatták…
Ezúttal a hátteret firtatták… - © Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Baj van: elfogyott a debreceni stadiont üzemeltető cég tőkéje – címmel jelent meg egy írás pénteken az mfor.hu szakportálon. Ebben leírják, hogy az MSE Kft. a tavalyi évet 71,7 millió forintos veszteséggel zárta, és 318,7 millió forint a tartozása. „Valósak a mérlegadatok, s egyelőre valóban veszteséggel zártuk a tavalyi évet, hiszen még csak a befektetés időszakában voltunk” – reagált a cikkre Krecz Tibor marketingvezető.

A Nagyerdei Stadiont az MSE Kft. 2014 májusától üzemelteti, így csak tavaly zárt teljes gazdasági évet. Ez alapján az árbevétele 204 millió forint volt, ami 18 százalékos emelkedést jelent az előző esztendeihez képest, ám a 267 milliós anyag-, illetve a 24 milliós személyi jellegű kiadásai után a 2,4 milliós saját tőkét 69,4 milliós mínuszba fordítva 71,7 milliós veszteséggel zárt.

Mivel nem lehet negatív a tőkéje, a tulajdonosoknak a hiányzó összeget be kell fizetniük az idei működéshez – hívja fel a figyelmet a mérlegadatokról beszámoló mfor.hu pénteki írása. Erre reagálva Krecz Tibor, az MSE marketingvezetője elmondta, a kft. gazdálkodása stabil, és a számok is megmagyarázhatók. Tavaly ugyanis 200 millió forint hitelt vett fel a társaság, hogy folytatni tudja a stadion fejlesztését. Már elkészült az északi oldalon a HALL, és a déli részen rövidesen átadják a sörözőt. A keleti oldalon is megépült az egyetem élettani laboratóriuma és terápiás központja, melynek menedzselésében vettek részt. Ezek a felhalmozás és beruházás jellegű kiadások fordították negatív eredménybe a társaság mérlegét. Idén a területek 90 százalékát már bérbe adták, és remélhetően a DVSC-TEVA szereplése is több nézőt vonz majd a stadionba, így várhatóan eredményes évet zárhat a kft. – tette hozzá a marketingvezető.

HBN–ÉP