Sportos ráncfelvarrások jönnek Ladányban, a temető útjai is megújulnak

Akt.:
Könnyebb lesz közlekedni a temetőben
Könnyebb lesz közlekedni a temetőben - © Forrás: Google Street View
Püspökladány – Rövid távon a focipálya körüli salakpálya rendbetétele, a lelátó padjainak kijavítása, a kézilabdapályán a két kapu rögzítése, valamint a környezet rendezése szerepel a megvalósítandó püspökladányi feladatok között.

Hosszú távon az épületek és a sportteret övező kerítés hibáit kell kijavítani. Mindezt a sportpálya állapotát felmérő bizottság állapította meg a napokban tartott terepbejárásán – tájékoztatta a Naplót Márkus Gábor alpolgármester.

Megújulnak a temető útjai is

Már elkezdődtek a város köztemetőjében azok a munkálatok, amelyek elvégzéséről mások mellett a nemrégiben megtartott sírkert bejárás résztvevői is határoztak. Az önkormányzati képviselők, a polgármesteri hivatal, valamint a városüzemeltető kft. munkatársai azt vették sorra, hogy az esztétikusabb, szebb és biztonságosabb temető érdekében mit kell elvégezni.

A Napló kérdésére Márkus Gábor elmondta, a ravatalozó körüli járdák javítása napokkal ezelőtt elkezdődött. Hamarosan kijavítják a temető aszfaltútjainak kátyus részeit. Továbbá, el kell kezdeni a tervezést és a nem túl távoli jövőben meg kell építeni a sírkert új részén az útalapot, majd azt le kell fedni aszfalttal.

HBN