Sportlövő VK – Sidi harmadik légpuskában

Budapest/Csangvon, 2013. április 4., csütörtök (MTI) – Sidi Péter a harmadik helyen végzett a férfi légpuskások között a sportlövők Csangvonban zajló Világkupa-versenyén.

A 10 méteres számban háromszoros Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes komáromi lövő az alapversenyt – a dél-koreai viadal honlapja szerint – a legjobb eredménnyel, 627,8 körrel zárta.

A döntőben – melyben az alaperedmények már nem számítottak – végül 18 lövést adhatott le, s 182,2 körrel zárt, így lett harmadik. A versenyt a kínai Tao Vang nyerte meg az idei Európa-bajnok izraeli Sergey Richter előtt.

Az új szabályok révén a 60 lövéses alapverseny csak a nyolcas döntő résztvevőiről dönt, s a fináléban új verseny kezdődik. Ehhez a rendszerhez van, aki nehezen alkalmazkodik, ilyen az olaszok klasszisa, az összetettben olimpiai bajnok, légpuskában pedig vb-címvédő és ötkarikás ezüstérmes Niccolo Campriani. A kiváló lövő a februári Eb-n toronymagasan a legjobb alapot lőtte, ám végül csak a hatodik lett, míg Csangvonban Sidi mögött egy tizedkörrel volt második 60 lövés után, a döntőben azonban ő esett ki először, s így a nyolcadik helyen zárt.

Sidi, a viadal egyetlen magyar indulója szombaton a kisöbű szabadpuska fekvő, míg kedden a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában szerepel.

– MTI –Sporthírek