haon-sportoldal

2008.07.11. 14:37

Idén is népszerű az Eötvös Kupa

<p>2008. augusztus 22-24. között immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Eötvös DSE Magyarország egyik legrangosabb röplabda-versenyét, amely Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlás seregszemléjévé nőtte ki magát.</p>

Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabda tornán eddig 21 ország több tucat csapata szerepelt a kis iskolai csapatoktól a komoly egyesületieken át az országos válogatottakig.

2008-ban a debreceni helyszíneken kívül Nagyváradon és Balmazújvároson is lesznek mérkőzések. Összesen 16 leány- és 16 fiú csapat küzd a kupákért, érmekért. Jelentkezett tornánkra az izraeli, a kazah, a tajvani, a tunéziai és a magyar válogatott, emellett klubcsapatok érkeznek a hazaiakon kívül Kínából, Hollandiából, Lengyelországból, Szerbiából, Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából.

A háromnapos versenyt 2008-ban is kísérő rendezvények színesítik. Ismét lesz a tornához kapcsolódó rajzpályázat, a csapatok ismét felvonulnak a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren és a hagyományos baráti beszélgetés sem marad el.

Érdemes néhány szót ejteni a rendező egyesületről is. Az Eötvös Utcai Diák-sportegyesület (röviden Eötvös DSE) 1998. október 20-án alakult. Kiemelt sportágként kezelik a röplabdát, de más sportot űző tanulóinkat is versenyeztetik. Tagjai többnyire az Eötvös Utcai Általános Iskola tanulói, volt tanulói, de az idők során Debrecen egész területéről érkeztek hozzájuk sportolók minden korosztályból.

A diákolimpiai versenyeken, belföldi és külföldi kupákon, tornákon kívül indítják csapataikat a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett bajnokságokon is. Az Országos Gyermek Bajnokságon szép eredményeket értek el, a 2000/2001. évben az egyesület rendezhette az országos döntőt.

A 2001-2002-es szezontól a férfi és női Nemzeti Bajnokság II. osztályában is indíttak juniorcsapatot illetve felnőtt női együttest. Utóbbiba sikerült saját nevelésű játékosokat beépíteni. Nagy öröm számukra, hogy a 2006/2007-es szezonban a legmagasabb osztályban, az NB I-ben játszott csapatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!