Sportlehetőség Darvason

Sportlehetőség Darvason
Tizenhat alapító taggal alakult meg 2009. októberében a Darvasi Erőemelő Egyesület, melynek elnöke Haraszti László, aki tavaly 110 kg-ba ezüst érmes magyar bajnok lett – írja B. Kiss Andrea, civil tudósítónk.

Jól berendezett, hangulatos konditermükbe minden sportolni vágyót szívesen látnak, kortól és nemtől függetlenül.

A Bellán iskola pincéjét rendezték be konditeremnek, amit a helyi önkormányzat bérmentve biztosít számukra. Ez nagyon nagy segítséget jelent az egyesületnek. A termet Haraszti László rendezte be saját gépeivel, amiket húsz év alatt gyűjtött össze, amikor otthon edzett.

De mint mondja nagyon hálás a négyszeres fekvenyomó magyar bajnoknak, a komádi Kása Kálmánnak, aki gépekkel is, és szakmai tanácsokkal is sokat segített az elindulásban. A konditerem hétfőtől péntekig délután négy órától van nyitva. Haraszti László ebben az időpontban mindig ott tartózkodik, és felügyeli a sportolókat.  Személyre szabott edzéstervet is készít bárkinek.

Azt mondja, főként a fiatalok élnek ezzel a nagyszerű lehetőséggel. A fiúk keményen edzenek, és idővel szeretné is őket versenyen indítani. A nők, lányok főként alakformálás és fogyás céljából látogatják az edzőtermet. Haraszti László örül, hogy ezt a régóta dédelgetett álmát most megvalósíthatta. Azt mondja, hogy amíg idejárnak a fiatalok, addig jó helyen vannak, és hasznosan töltik el a szabadidejüket.

Bízik benne, hogy egyre többen keresik majd fel a konditermet, és abban is reménykedik, hogy esetleg támogatást is kapnak valahonnan. Nagy szükségük lenne ugyanis fekvenyomóruhára, aminek a hiánya a versenyzésben nagy hátrányt jelent.

B. Kiss Andrea