Sportautójával édesanyja halálát okozta egy férfi Püspökladánynál

Sportautójával édesanyja halálát okozta egy férfi Püspökladánynál
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ellene halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

A vádlott sportautójával 2015. június 6-án a délelőtti órákban a 4-es számú főúton Kaba felől Püspökladány irányába közlekedett, a gépjármű jobb oldali első ülésén utasként tartózkodott édesanyja. A haladás során sem a vádlott, sem pedig a sértett nem használta a biztonsági övét, illetve a vádlott az adott útra megengedett 90 km/h-s maximális sebességet túllépte és bizonytalan volt az úttartása.
Püspökladány felé közeledve többször indokolatlanul áttért a bal oldali forgalmi sávba, illetve a sportautó jobb oldali kerekeivel többször lehaladt a jobb oldali útpadkára, majd a 2 méter mélységű árokba, ahol egy fatönknek ütközött.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sorozat-bordatörést és életfontosságú belső szervek sérülését szenvedte el, melynek következtében kialakult traumás shock miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlottnak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –
hirdetés