Spórolás a konyhában, azaz főzési praktikák

Spórolás a konyhában, azaz főzési praktikák
A drága energiaárak nagyon megnövelik a havi rezsiköltségünket. Néhány konyhai praktikával a fizetnivalók lecsökkenthetők.

– Ne főzzük túl a tésztákat, figyeljünk a gyártó által előírt főzési idő betartására, akár egy perccel is korábban befejezhetjük a tészta főzését, mert a forró raguban még tovább puhul.

– Áztassuk be főzés előtt a hüvelyes zöldségféléket vízbe, így főzéskor sokkal hamarabb megpuhul.

– Használjunk kuktát.

– Gyakran ellenőrizzük a hűtőszekrényt, ha túl jeges engedjük le.

– Használjunk inkább kimosható konyharuhát, így sok fát tudunk megmenteni a papír törlőkendő mellőzésével.

– Ne főzzük túl a zöldségeket, elég pár percig lefedve párolni. Így nemcsak energiát takarítunk meg, de az étel egészségesebb és finomabb is lesz.

– Pácoljuk be sütés előtt a húsokat, zöldségeket és halakat. Ízük is finomabb lesz, de a puhulását is nagyban befolyásolja a pác.

– Sütőben való sütés helyett, készüljön a pecsenye a serpenyőben. Így nem fog órákon keresztül melegíteni a sütő.

edenkert.hu