Speciális köztemetőre is jut

Sikeresen pályázott Hajdúböszörmény városa
Sikeresen pályázott Hajdúböszörmény városa - © Illusztráció: Horváth Tamás
Hajdúböszörmény – Sikeresen pályázott a hajdúváros önkormányzata.

A szállítói tartozások csökkentése mellett új múzeumi feladatellátásra, speciális helyzetű köztemető üzemeltetésére, valamint az újonnan szervezett katasztrófavédelmi őrs működtetésére kilencven millió forint kiegészítő központi forrást nyert a hajdúböszörményi önkormányzat – tájékoztatott Fekete Adrienn sajtóreferens. Mint mondta: a város korábban sikertelenül pályázott az ÖNHIKI-programokra, mivel az akkori pályázati feltételek között dominánsan volt jelen az iparűzési adóval kapcsolatos kritérium, ugyanakkor önkormányzatuk akkor is küzdött speciális működési, működtetési problémákkal.

Szállítási tartozás nélkül

– Az utóbbi években lezajlott önkormányzati hozzájárulási reformok végrehajtása mellett az illetékes minisztériumok felismerték, hogy az önkormányzatoknak biztosítani kell működési kiegészítő forrásokat, melyekhez év közben hozzá tudnak jutni, amennyiben az új feladatfinanszírozási modell nem biztosít megfelelő forrást az egyes kötelező feladatok finanszírozására – fogalmazott a sajtóreferens.

Hozzátette: az utóbbi két év ilyen jellegű forrásainak köszönhetően 2013 év végére elmondhatták, hogy önkormányzatuk szállítói tartozásállomány nélkül gazdálkodik.

HBN–SZM


Mindenki profitál a közös kutatásokból
Hajdúböszörmény - Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és Hajdúböszörmény város önkormányzata szerdán a helyi és területi kormányzási közfeladatellátás módszereinek továbbfejlesztése érdekében.