Autós hírek

Útdíj - NFM: megjelent az útdíjfizetési rendelet módosítása

Útdíj - NFM: megjelent az útdíjfizetési rendelet módosítása

25 perce Budapest, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítő rendeletmódosítás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.
tovább »
Olvasói levél: A parkoló kritikája

Olvasói levél: A parkoló kritikája

10 perce Debrecen - A város egyik neuralgikus pontja a helyi parkírozási rendszer. Sok kifogásolni való van benne, például a helyi tarifák mértéke, az egészségügyi intézményeknél uralkodó szemérmetlenség, a városi piac megközelíthetősége, stb. Ezek közül most egyet szeretnék az illetékesek figyelmébe ajánlani.
tovább »

Continental: a német autósoknak saját kocsi kell, lehetőleg nem elektromos

10 órája | Hannover, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Rácáfolt két divatos témára, a car-sharing megoldások népszerűségének növekedésére és az elektromos autók imázsának javulására a Continental autóipari alkatrész-beszállító konszern csütörtökön közzétett "Conitnental Mobilitási Tanulmány 2015" felmérése, legalábbis a németországi válaszok alapján.
tovább »

Útdíj - Országos demonstrációt szervez az MSZP

17 órája | Debrecen, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Az ország több helyszínén útdíjellenes demonstrációt szervez pénteken az MSZP - közölte a párt elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.
tovább »
Fizetős marad a parkoló

Fizetős marad a parkoló

17 órája | Debrecen - Hosszan vitatkoztak a közgyűlésben a képviselők a klinika melletti parkolóról.
tovább »
Érdemes az évfordulón casco biztosítót váltani

Érdemes az évfordulón casco biztosítót váltani

20 órája | Budapest, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Az új autókra 5 százalékkal, a használtakra 11 százalékkal emelkedett tavaly a casco biztosítás díja, viszont akik a biztosítási évfordulón olcsóbb biztosítóhoz mentek, azok 3,5 százalékot spórolhattak az éves díjon - közölte saját adataira hivatkozva, a Netrisk.hu internetes alkusz csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Olvasói levél: Javaslat a Bartók Béla úti dugók ellen

Olvasói levél: Javaslat a Bartók Béla úti dugók ellen

20 órája | Debrecen - Olvasói levélben érkezett egy javaslat a Bartók Béla úti forgalommal kapcsolatban, amelyre a Polgármesteri Hivataltól meg is kaptuk a választ.
tovább »
Előny, akinek nincs köztartozása

Előny, akinek nincs köztartozása

1 napja | Debrecen - Akik bekerülnek az adatbázisba, azoknak nem kell kockázati biztosítékot fizetni.
tovább »
Gyorshajtással kérte meg barátnője kezét egy német férfi

Gyorshajtással kérte meg barátnője kezét egy német férfi

28.01.2015 | Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Gyorshajtásért kapott bírság révén kérte meg barátnője kezét egy német férfi.
tovább »

Fővárosi Önkormányzat - A Jobbik és a DK is visszaállítaná az M0-s ingyenességét

28.01.2015 | Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - A Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) is kezdeményezte az M0-s autóút ingyenességének visszaállítását a Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén.
tovább »
Háromnapos ellenőrzést tartott a NAV közutakon

Háromnapos ellenőrzést tartott a NAV közutakon

27.01.2015 | Budapest, 2015. január 27., kedd (MTI) - Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenőrzéssorozatán - közölte a hivatal szóvivője kedden az MTI-vel.
tovább »
Autóipari beszállítóval írt alá stratégiai megállapodást a kormány

Autóipari beszállítóval írt alá stratégiai megállapodást a kormány

27.01.2015 | Budapest, 2015. január 27., kedd (MTI) - Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
tovább »

Fidelity: az olajárzuhanás abszolút nyertesei és vesztesei

26.01.2015 | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Az olajárzuhanás következtében számos globális, nagy energiaigényű és nem az alapvető fogyasztáshoz kapcsolódó ágazat fellendülhet, míg az energiaipar és a hozzá kapcsolódó ágazatok veszíteni fognak a Fidelity Worldwide Investment alapkezelő elemzése szerint, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-nek.
tovább »
Ingyen parkolás a klinikánál?

Ingyen parkolás a klinikánál?

26.01.2015 | Debrecen - Ellenzéki képviselők szerint fél, vagy egy órai mentességet kellene biztosítani.
tovább »

Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is

26.01.2015 | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - A turizmus élénkíti a magyarországi autókölcsönzők piacát is, a turisztikai célú kölcsönzések adták tavaly a teljes bevétel közel egynegyedét, ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával - közölte a Sixt Magyarország autókölcsönző az MTI-vel hétfőn.
tovább »
Jobbik: legyen ingyenes az elkerülő!

Jobbik: legyen ingyenes az elkerülő!

26.01.2015 | Debrecen - Az útdíj kiterjesztése miatt az autóforgalom visszajön a városba, hiába vágták ketté a Nagyerdőt az északi elkerülővel, a 354-es úttal – jelentette ki Csikai József, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, közlekedésmérnök.
tovább »
Őket juttatták a döntőbe

Őket juttatták a döntőbe

26.01.2015 | Debrecen - Újra keressük az elmúlt év legjobb hajdú-bihari sportolóit!
tovább »
Havazás - Közútkezelő: a főutak jól járhatók

Havazás - Közútkezelő: a főutak jól járhatók

26.01.2015 | Budapest, 2015. január 26., hétfő (MTI) - Több dunántúli megyében a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok, de az autópályák és a főutak többsége jól járható - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő reggel az MTI-vel.
tovább »

Új stratégiával készül a következő évtizedre a Volkswagen

25.01.2015 | Hamburg, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Új üzleti stratégiával készül az elkövetkező évtized kihívásaira a Volkswagen konszern - számolt be vasárnap a német Automobilwoche hírportál egy, a birtokába került belső körlevélre hivatkozva.
tovább »

Havazás - Fokozott figyelmet kér a közlekedőktől a rendőrség

25.01.2015 | Budapest, 2015. január 24., szombat (MTI) - A téli időjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok miatt óvatosságot és fokozott figyelmet kér a rendőrség a közlekedőktől.
tovább »
Az elkerülőnek is van elkerülője

Az elkerülőnek is van elkerülője

24.01.2015 | Hajdú-Bihar - Díjköteles maradt a 4-es főút és a Kishegyesi úti körforgalom közötti szakasz.
tovább »

NIF - Könnyíti az enyhe tél a vasúti és közúti nagyberuházások kivitelezését

23.01.2015 | Szolnok, 2015. január 23., péntek (MTI) - A tervezett ütemben folyik összesen mintegy 600 milliárd forint értékű vasúti és közúti nagyberuházás kivitelezése az országban, a munkálatokat könnyíti az enyhe tél - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.
tovább »
Sztrádaépítés: 10 év 100 kilométer

Sztrádaépítés: 10 év 100 kilométer

23.01.2015 | Hajdú-Bihar - A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) elkészítette a gyorsforgalmi- és főúthálózat hosszú távú fejlesztési programját.
tovább »

Január végéig kell kérni az ekáerrel kapcsolatos kockázati biztosíték alóli mentességet

23.01.2015 | Budapest, 2015. január 23., péntek (MTI) - Miután a nemzetgazdasági tárca február 28-ig meghosszabbította az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrzési rendszer (ekáer) próbaüzemét, azoknak, akik március 1-je után is mentesülni akarnak a kockázati biztosíték befizetése alól, még januárban kérniük kell felvételüket a köztartozásmentes adatbázisba - figyelmezteti az érintetteket a LeitnerLeitner adótanácsadó az MTI-hez eljuttatott közleményében.
tovább »
Emelkedett a benzin ára, a gázolajé nem változott

Emelkedett a benzin ára, a gázolajé nem változott

23.01.2015 | Budapest, 2015. január 23., péntek (MTI) - Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.
tovább »

A német ipari kamara kifogásolja az ekáert

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Bírálta a január 1-jén életbe léptetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekáer) és annak felülvizsgálatát szorgalmazta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK).
tovább »

Legkésőbb 2020-ra gyorsforgalmi út lesz Szolnok és Budapest között

22.01.2015 | Szolnok, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Szolnokot legkésőbb 2020 végétől gyorsforgalmi úton lehet majd elérni a fővárosból az M5-ös, a 405-ös valamint az M4-es útvonalon keresztül - jelentette be Bene Ildikó, a szolnoki térség fideszes országgyűlési képviselője a csütörtökön a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.
tovább »

Útdíj - Az LMP továbbra is elfogadhatatlannak tartja az intézkedést

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen gyorsan, felületesen, szakmai egyeztetések nélkül vezették be az útdíjat - mondta Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
tovább »

Útdíj - Tóbiás: díjmentessé kell tenni a januártól fizetőssé vált útszakaszokat

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Az MSZP megtartja az útdíj miatt január 30-ra tervezett félpályás útlezárást. Az ellenzéki párt szerint a kormány egyetlen döntést hozhat: díjmentessé teszi a január 1-jétől fizetőssé vált útszakaszokat.
tovább »

Ismét a válság előtti szinten van a magyarországi gumiabroncs-értékesítés

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Tavaly Magyarországon több mint 2,35 millió személygépjármű-gumiabroncsot értékesítettek a gyártói képviseletek, ami 11,5 százalékos növekedést jelent, és 45 ezer darabbal meghaladta a 2008-as válság előtti szintet is - közölte Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója iparági adatok alapján az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Útdíj – Együtt: teljes egészében vissza kell vonni a szabályozást

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) – Az Együtt szerint az útdíj idén bevezetett rendszere helyett vissza kell térni a korábbi gyakorlathoz, amikor még például az M0-s használata teljes egészében ingyenes volt.
tovább »

Útdíj – Jobbik: a teljes eltörlés lenne a helyes lépés

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) – A Jobbik szerint az útdíjkiterjesztés teljes eltörlésére lenne szükség, s azt követően lehetne különböző koncepciókról vitatkozni.
tovább »

Útdíj - Autóklub: kedvező, hogy beépültek a javaslataik, de "elhibázott" az útdíjrendszer

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - A Magyar Autóklub szerint kedvező, hogy a kormány elfogadta az útdíjrendszer módosítására tett javaslataikat, ugyanakkor továbbra is elhibázottnak tartják az elkerülő utak és a bevezető főútvonalak díjasítását - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Meghosszabbították az ekáer próbaüzemét március elsejéig

Meghosszabbították az ekáer próbaüzemét március elsejéig

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Március elsejéig meghosszabbította a kormány az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) próbaüzemét a piaci szereplők javaslataira figyelemmel - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.
tovább »
Útdíj - Fónagy János: február elsejétől változik az útdíjrendszer

Útdíj - Fónagy János: február elsejétől változik az útdíjrendszer

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - Az egyhónapos próbaüzemet követően február elsejétől változik az útdíjrendszer, a döntés értelmében több szakasz ingyenes lesz, közöttük a ferihegyi gyorsforgalmi út - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kormányszóvivői sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
tovább »

NGM: 40 személygépkocsit vásárol közbeszerzéssel az ellátási főigazgatóság

22.01.2015 | Budapest, 2015. január 22., csütörtök (MTI) - A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 40, különböző kategóriájú személygépkocsi beszerzését tervezi a kormányzat számára abból a 461,5 millió forintból, amelyet nemrégiben csoportosítottak át erre a célra - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.
tovább »
Supermotózás a németeknél

Supermotózás a németeknél

22.01.2015 | Friedrichshafen - A motorversenyzők nagy része már megkezdte a felkészülést az előttünk álló idényre, közülük Dudás Attila a németországi Friedrichshafen városában vendégeskedik.
tovább »
EKÁER: van kiskapu bőven

EKÁER: van kiskapu bőven

22.01.2015 | Debrecen - A szakma szerint a jogszabály visszavonása lenne a megnyugtató megoldás.
tovább »

Útdíj - Rogán: lesznek változtatások

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint lesz néhány változtatás az útdíjszabályozásban, de Rogán Antal ezekről azt mondta, nem szeretné a kormánydöntést megelőlegezni.
tovább »
Útdíj - Tóbiás: félpályás útlezárás lesz a fizetőssé vált útszakaszokon

Útdíj - Tóbiás: félpályás útlezárás lesz a fizetőssé vált útszakaszokon

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - Az MSZP helyi szervezeteinek kezdeményezésére félpályás útlezárás lesz január 30-án minden olyan útszakaszon, amely január 1-jétől fizetős lett - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

Vissza kell vonni az ekáer-rendeletet a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság szerint

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - Vissza kell vonni a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) szerint az ekáer-rendeletet (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer), a szervezet mindezt a vállalatok visszajelzéseire hivatkozva közölte szerdán az MTI-vel.
tovább »

Eredeti állapotában építik újjá a Közlekedési Múzeumot, április 15-én zár be

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - A Városliget átfogó fejlesztését és megújítását szolgáló Liget Budapest Projekt keretében eredeti állapotában építik újjá a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot. A munkálatok megkezdése miatt a múzeum április 15-én bezár a következő három évre - tudatta az MTI-vel a Liget Budapest Projekt egy szerdai közleményben.
tovább »
Emelkedik a benzin ára, a gázolajé nem változik

Emelkedik a benzin ára, a gázolajé nem változik

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »

Útdíj - Együtt: vissza kell vonni az elkerülő utakra kivetett útdíjat

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - Az Együtt - A Korszakváltók Pártja véleménye szerint az úgynevezett próbaüzem idejére fel kell függeszteni, annak lezárulta után pedig vissza kell vonni az elkerülő utak és az autópályák bevezető szakaszaira az idei év elejétől kivetett útdíjat - erről Sértő-Radics István, az Együtt elnökségi tagja és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő beszéltek szerdai, budapesti sajtótájékoztatójukon. A párt a megyei autópálya-matricák rendszerét viszont támogatja.
tovább »
A logisztikai szolgáltatók további türelmi időt kérnek az ekáerrel kapcsolatban

A logisztikai szolgáltatók további türelmi időt kérnek az ekáerrel kapcsolatban

21.01.2015 | Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) és a Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Szövetsége (MSZSZ) szerint az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) még nem alkalmas az éles üzemre, ezért a szakma javaslatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) a rendszer módosítására.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Saci, a nap szépe

A csinos Saci még nem hagyta el az iskolapadot, felszolgálónak tanul és szeretne a vendéglátóiparban elhelyezkedni. Fotók: Janics Attila
tovább »

További hírek a HAON - Autó kategóriából
Útdíj - NFM: megjelent az útdíjfizetési rendelet módosítása
Budapest, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás [...] tovább »
Olvasói levél: A parkoló kritikája
Debrecen - A város egyik neuralgikus pontja a helyi parkírozási rendszer. Sok kifogásolni való van benne, például [...] tovább »
Continental: a német autósoknak saját kocsi kell, lehetőleg nem elektromos
Hannover, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Rácáfolt két divatos témára, a car-sharing megoldások [...] tovább »
Útdíj - Országos demonstrációt szervez az MSZP
Debrecen, 2015. január 29., csütörtök (MTI) - Az ország több helyszínén útdíjellenes demonstrációt szervez [...] tovább »
Fizetős marad a parkoló
Debrecen - Hosszan vitatkoztak a közgyűlésben a képviselők a klinika melletti parkolóról. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása