Sport

2015.03.12. 13:25

A sereghajtó ellen meccsel a Loki

Debrecen - A papírforma és a csapatok pillanatnyi formája alapján a DVSC–TEVA a szombathelyi bajnoki esélyese.

Debrecen - A papírforma és a csapatok pillanatnyi formája alapján a DVSC–TEVA a szombathelyi bajnoki esélyese.

Ugyan a piros–fehérek hat összecsapást számláló nyerő szériája véget ért vasárnap az Újpest elleni egállal, de a csapat nem muzsikál rosszul az utóbbi időben, legutóbb a 9. fordulóban, a Paks vendégeként maradt pont nélkül a bajnoki címvédő. A győzelmi ösvényre a 20. fordulóban, a Haladás elleni, szombat este 18 órakor kezdődő bajnokin térhet vissza a cívisvárosi együttes.

A Hali jelenleg a táblázat utolsó pozícióját foglalja el, legutóbb a 2007–2008-as szezont töltötte a másodosztályban, ha nem csipkedik magukat a játékosok, a következő idényben újra az NB II–ben szerepelhetnek. A mezőnyben a legkevesebb gólt eddig a szombathelyiek termelték, 19 bajnoki alatt mindössze 10 találattal terhelték az ellenfelek kapuját. A téli átigazolási szezonban a vezetőség minden követ megmozgatott a csapat megerősítésének érdekében, érkezett többek között Dudás Ádám, Leandro Martínez, Raffaele Alcibiade valamint Laurentiu Branescu.


[poll id="876"]


A Vas megyei együttes a legutóbbi nyolc bajnoki fordulóban mindössze 4 pontot gyűjtött, ebben a naptári évben döntetlent játszott a DVTK ellen hazai pályán, míg Pécsett a kiesés szempontjából „hatpontos” meccset bukott el.

Régi ismerősök

Ezt a szezont még Artner Tamás irányításával kezdte meg a Hali, de a gyengébb szereplés miatt a vezetőség megköszönte neki a munkáját. Jelenleg Szentes Lázár a gárda mestere, Szentes nem ismeretlen a debreceni szurkolóknak sem, hiszen 2002 és 2004 között ült a Loki kispadján, a regnálása idején kétszer végzett a bajnokság harmadik helyén a hajdúsági alakulat. Szentesé mellett ismerősen csenghet a hajdúsági drukkereknek Halmosi Péter neve, a korábban a válogatottban is számításba vett labdarúgó négy éven keresztül erősítette a cívisvárosi gárdát.

Jó a mérleg

56. alkalommal méri össze erejét a két együttes szombaton a Rohonci úti létesítményben, az eddigi mérkőzések eredménysorára pillantva DVSC–dominanciát konstatálhatunk, ugyanis a piros–fehérek 25 sikere mellett a szombathelyiek 14-szer diadalmaskodtak, míg 16 meccsen megosztoztak a pontokon. A Nagyerdei Stadionban augusztus végén Kulcsár góljával győzte le a DVSC a Haladást. Szombathelyen legutóbb 2013 augusztusában csapott össze a két csapat, ekkor 1–1-es döntetlenre végeztek a felek.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!