Spanyol profizmussal fűszerezett nyári focisuli: indul a Barca-tábor Debrecenben

A Magyarok Barcelonáért című filmvetítésen
A Magyarok Barcelonáért című filmvetítésen - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Június 20-án kezdődik Debrecen és az FC Barcelona közös nyári labdarúgó utánpótlás táborának első turnusa. Idén 192 gyermek számára nyílik lehetőség, hogy részt vegyen a képzésben. A két, egyhetes turnusból álló tábor irányelveit és programját a katalán klub dolgozta ki.

A tábor koordinátora, a vezető edző Mario Jordano Avila, aki egy éve dolgozik az FC Barcelona Escuela kötelékein belül. Előtte több mint három éven keresztül Samuel Eto’o gaboni Futball iskolájának volt az ügyvezető és egyben sportigazgatója. 2004-től 2011-ig pedig Xavi minden évben megrendezett nyári futball iskolájának volt a koordinátora.

Segítői a korábban a Sevilla utánpótlásában is szerepet vállalt Jose Manuel Fidalgo, valamint Jonathan Lopez, aki jelenleg a barcelonai csapatok utánpótlásában is dolgozik.

A spanyol edzők munkáját nyolc helyi szakember segíti, akik a DLA, a DEAC és a DSI alkalmazottjai. A helyi szervező cég a Debreceni Sportcentrum, együttműködő partnerei a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Debreceni Egyetem.

A tábor egyik legfontosabb célja, hogy átadja a fiatal magyar labdarúgóknak azokat az értékeket, amelyeket az FC Barcelona képvisel. Az FC Barcelona hivatalos táborai lehetőséget nyújtanak a technikai és taktikai alapelvek megtanulására, amit az FC Barcelona fejlesztőcsapatainak munkamódszertanán keresztül mutatnak be.

Az FCBCamps program szakmai irányítója az FCBEscola sportigazgatósága: ők biztosítják az edzőket, a munkaprogramot, valamint meghatározzák a követendő irányelveket ezekben a táborokban.

A tábor költségei igazodnak a világ vezető utánpótlás nevelő klubjának költségeihez, de a gyerekek azon kívül, hogy világszínvonalú képzésben részesülhetnek a Barca edzőivel és módszertanával, két garnitúra felszerelést, valamint egy labdát kapnak, illetve egyéb kísérő programokon is részt vesznek. A pallagi DLA komplexum füves pályáin az U7-es korosztálytól az U14-es gyerekekig bezárólag rúgják majd a labdát június 20-24., valamint június 27-július 1. között.

Debrecen városa anyagilag is támogatja a táborok szervezését, és azt is magára vállalta, hogy turnusonként 6, tehát összesen 12 hátrányosabb helyzetű helyi tehetség költségeit finanszírozza, összesen 1 millió forint értékben.

A tábor kapacitása korlátozott, egy turnusban 96-an vehetnek részt, így összesen 192 gyermek számára nyílik lehetőség, hogy a legendás klubcsapat szakembereitől tanulhasson.

Jelentkezés és további részletek az www.fcbcampdebrecen.hu oldalon.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –
hirdetés