Sótlan a parkoló Lillán

A hét végén Lillafüredre kirándultak – számolt be olvasónk -, s azt tapasztalták, hogy „áldatlan állapotok” uralkodtak a nagyparkolóban.

“Takarítatlan és jeges volt, az illemhelyek be voltak zárva”. A panasszal a miskolci fizető parkolókat üzemeltető Régió Park Kft.-t szembesítettük.

Az önkormányzati tulajdonú területeken létesült parkolókat a cég tartja fenn, s takaríttatja vállalkozókkal. Nagyrészt elégedett a munkával – tájékoztatott Stefán Csaba igazgató -, de nem maradéktalanul, vannak gondok.

Lillán az a baj, hogy az aszfaltot (minthogy a Bükkben van, természetvédelmi területen) tilos sózni. Homokkal és más módszerekkel igyekeznek érdesíteni az útfelületet. Azonban ha eső esik, a víz naponta akár többször is megfagy és kienged. Talán a vízelvezetésre lehetne jobb megoldást találni – ismert el a cégvezető, jelezve, szorgalmazzák ezt. Amiként az üzemen kívül álló illemhelyek hasznosítását is: a Régió Park is helyeselné, ha az önkormányzat ezen egységekbe találna bérlőt; nemcsak itt, de a város más pontjain is.

BAL