Sósav folyt ki egy debreceni gyógyszergyár telephelyén vasárnap

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – A kétszáz liternyi sósav egy tartályból folyt kármentő gödörbe. A területen dolgozó emberek a tűzoltói beavatkozás idejére a elhagyták a helyszínt. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Debreceni gyógyszergyár telephelyén kétszáz liter sósav folyt ki egy tartályból egy kármentő gödörbe, vasárnap hajnalban. A debreceni, a hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók mellett a gyár létesítményi tűzoltói is az anyag hígítását végezték porlasztott vízsugarakkal. A katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseket végeztek, melyek a veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki a levegőben. A területen dolgozó emberek a beavatkozás idejére a helyszínt elhagyták.

Négy hektáron a nádas égett vasárnap Hajdúszoboszlón, a Papp István utcában. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Délután Hosszúpályi külterületén, a 4808-as számú út mellett kukoricatarló égett, peremégéssel. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Debrecen - Egy debreceni építkezésen a gyanúsított egy védőkorlátot leemelt, majd azt szabálytalanul a közlekedőpallóra támasztotta le - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint az a police.hu-n olvasható: a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elköve...

Illusztráció
Debrecen - Idős személyen segítettek a tűzoltók, a rendőrök pedig két balesetnél is helyszíneltek pénteken. Ügyeleti hírek. Pénteken reggel egy idős személy rosszul lett otthonában, nem tudott ajtót nyitni, ezért a mentők a debreceni hivatásos tűzoltók segítségét kérték a helyiségbe való bejutásh...