Sós megragadná a lehetőséget

Sós Bence
Sós Bence - © Fotó: dvsc.hu
Debrecen – A 21 esztendős támadó két gólt szerzett a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen.

A sorsolás jóvoltából könnyűnek mondható akkadályon kellett átverekednie magát a DVSC-TEVA alakulatának a Magyar Kupa 3. fordulójában szerdán délután, a piros-fehérek ellenfele a megyei harmadosztályban szereplő Géderlak volt. Ahogyan az várható volt, a Loki érvényre juttatta a papírformát a rendkívül lelkes hazaiak otthonában, a 3-0-s sikerből Castillion és Sós Bence (2) gólokkal is kivette a részét.

A 21 esztendős Sós szerint nem volt sétagalopp a mérkőzés, főként az első negyvenöt percben.

Megtört a jég

– Meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett a meccs eleje, az első félidőben nagyon visszazártak a vendéglátók, alaposan megszervezték a védekezésüket és jól tartották magukat. Szerencsére húsz perc után megtört a jég, a második játékrészben pedig újabb gólokat tudtunk szerezni – nyilatkozta a Naplónak Sós.

Kérésünkre a támadó a góljait is felidézte. – Az első találatom előtt Castillion szépen ment el a jobb szélen, középre adott labdáját kapásból sikerült a bal alsóba rúgnom. A második gólom a 61. percben született. Csereként beállt Bereczki Dani, vele váltottunk posztot, ő ment föl helyettem csatárnak, én pedig a jobb szélén futballoztam a középpályássornak. Danitól kaptam meg a labdát két védő között, rávittem a kapusra és elgurítottam mellette a játékszert. A szakmai stáb egyébként azt kérte tőlünk a kupamérkőzés előtt, hogy annak ellenére, biztosan felszívja magát ellenünk az alacsonyabb osztályú ellenfél, lesznek majd lehetőségeink, ezeket igyekezzünk minél higgadtabban és jó százalékban kihasználni. Jómagam is ennek próbáltam meg eleget tenni – fogalmazott a futballista.

Felmerült a kérdés: ezzel a teljesítménnyel vajon több lehetőséghez juthat majd az első csapatban is?

Jön a Csaba

– Nem hiszem, hogy ezzel a két góllal most különösebben felhívtam volna magamra a figyelmet, elvégre egy megye hármas ellenfélnek lőttem. De ha azt vesszük, hogy a hétvégén az NB III-ban a Kisvárda ellen is kétszer voltam eredményes, talán meglovagolhatom ezt a teljesítményt. Ezek szerint jó szériában vagyok, biztos vagyok benne, hogy ha lehetőséghez jutnék az NB I-ben, ott is élni tudnék vele, nem vagyok türelmetlen, erről a szakmai stáb hivatott dönteni, de remélem, ez is eljön majd! – zárta a beszélgetést Sós Bence.

A DVSC-TEVA legközelebb szombaton 18 órától lép pályára, a Nagyerdei Stadionban a Békéscsabát fogadja bajnoki mérkőzésen.

HBN-TNSporthírek