Sorsdöntő mérkőzés előtt a DVSE

Miroslav Bajin próbálja a legjobbat kihozni tanítványaiból
Miroslav Bajin próbálja a legjobbat kihozni tanítványaiból - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Miroslav Bajin, a DVSE vezetőedzője szerint komoly játékerőt képvisel a Kaposvár.

Ismét hazai pályán szerepel a DVSE vízilabdacsapata az OB I-es bajnokság 11. fordulójában. A debreceni pólósok szombaton 19 órától a sereghajtó Kaposvárt fogadják a Debreceni Sportuszodában – írja a klub honlapja.

Csapatként együttműködve

Nem a legjobban alakult eddig a DVSE idei éve, ugyanis amellett, hogy a hajdúságiakat rengeteg sérülés és betegség sújtja, mindkét fővárosi rangadójukat elveszítették az új esztendőben. Bár az Újpest és a Vasas ellen is megvolt az esélyük akár a három pont megszerzésére is, a végjátékokból mindkét alkalommal ők jöttek ki rosszabbul.

„Sajnos a múlt héten nem számíthattam sem Giorgo La Rosára, sem Stefán Vidovics­ra, ráadásul Fekete Gergő is betegen vállalta a játékot. Annak ellenére, hogy tartalékosak voltunk, nagyon meg voltam elégedve a fiúk hozzáállásával, még úgy is, hogy egy teljesen új felállásban kellett játszanunk. Bár rossz százalékkal használtuk ki a fórjainkat az elején, és hamar hátrányba kerültünk, csapatként együttműködve visszajöttünk a mérkőzésbe, és kis szerencsével akár nyerhettünk is volna. Ha úgy tudunk játszani szombaton, mint a Vasas ellen legutóbb, akkor minden esélyünk meglesz a győzelemre” – mondta Miroslav Bajin vezetőedző.

Nem tükrözi

A debreceniek még így is három pont előnnyel a felsőházi rájátszást jelentő negyedik helyen állnak az UVSE előtt. A Kaposvár eddig mélyen a várakozások alatt teljesít, az előzetesen a felsőházi rájátszásra is esélyesnek tartott alakulat jelenleg az utolsó helyen szerénykedik.

„Valószínűleg nekik is lesznek hiányzóik, de így is komoly játékerőt képviselnek, szerintem a tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi a valós tudásukat. Legutóbb a Szolnok ellen például három negyedig nagyon jól tartották magukat, ami, azt gondolom, nagyon szép teljesítmény. Nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, és azzal a mentalitással kell medencébe szállnunk, ahogy a Vasas ellen is, és akkor győzni fogunk szombaton” – zárta szavait a szakember.

HBN