Sorsára hagyták a beteg debreceni férfit, belehalt a kiszáradásba

Sorsára hagyták a beteg debreceni férfit, belehalt a kiszáradásba
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Nagy kínok között halt meg egy 79 éves férfi a hatósági engedélyek nélkül működtetett debreceni szociális intézményben – írja a BorsOnline.

A Parkinson-kórban szenvedő bácsi családja havi százezer forintot fizetett az intézetnek, ennek ellenére a sorsára hagyták és durván bántak vele. Egészségi állapota néhány hét után rosszabb lett, és tolószékbe is került. Pszichés problémái miatt nemritkán lekötözték, gyógyszerezték. A le­nyugtatózott, kikötözött, kommunikációra képtelen férfi táplálására és folyadékbevitelére a gondozók alig ügyeltek, erről nem vezettek semmilyen nyilvántartást. Egyik reggel a munkába álló ápolónő figyelt fel arra, hogy a beteg véreset hányt – olvasható az ügy vádiratában.

A bácsihoz kihívták az orvost, ő azonnal esetkocsit kért a helyszínre. A sértett súlyosan kiszáradt, életveszélyes állapotban került kórházba, de a gondos ápolás ellenére néhány napon belül meghalt. A bíróságon meghallgatott szakértő kimondta: közvetett ok-okozati összefüggés van a kiszáradás és az idős férfi halála között – áll a Bors honlapján. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják az intézmény négy munkatársát.

Az ügy másodfokú tárgyalásán csütörtökön hallgatták meg az orvosszakértőket a Debreceni Járásbíróságon.

Forrás: BorsOnlineTovábbi hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek