Sorsára hagyta a beteg kutyát

Hajdúböszörmény – Bíróság elé állítást javasolnak a hajdúböszörményi rendőrök egy helyi nő ellen, aki egy mezőn elengedte a kutyáját.


Egy állampolgár 2015. április 14-én 13 óra 14 perckor tett feljelentést a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságon arról, hogy 2015. április 4-én 16 óra körüli időben észrevett egy kerékpárral közlekedő fiatal nőt, aki egy beagle kutyát hagyott a város külterületén. A mezőn kitett állatot észrevette egy menhelyen dolgozó nő, aki értesítette az esetről kollégáit, így az ebet beszállították a telephelyükre, majd feljelentést tettek. A rendőrök a kapott információk alapján azonosították a kutya 19 éves gazdáját, akit gyanúsítottként kihallgattak. A fiatal nő elmondta, hogy a kutya korábban elkóborolt és ez idő alatt megbetegedett, így nem akarta hazavinni a többi állathoz. A tulajdonos miután megtalálta kutyáját, elvitte a helyi menhelyre, ahol azt tanácsolták neki, hogy egy éjszakára még vigye haza megfigyelésre. Másnap a terhelt ahelyett, hogy a menhelyre visszavitte volna az állatot – mivel nem volt pénze a gyógykezelésére – kerékpárral kivitte egy legelőre, ahol sorsára hagyta.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Gy. Tímea ellen az állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés