Sorozatos lopások és rongálások a Debreceni Erdőspusztákon

Akt.:
Az erdőgazdaság vesztesége megközelíti a 2,5 millió forintot
Az erdőgazdaság vesztesége megközelíti a 2,5 millió forintot - © Fotó: Nyírerdő Zrt.
Debrecen – Sorozatos, ismétlődő rongálásokat és lopásokat tapasztalnak a Nyírerdő Zrt. erdészei a Debreceni Erdőspusztákon.

Ismeretlenek egymás után teszik tönkre az Országos Kéktúra útvonala mentén tavaly év végén, pályázati forrásból kialakított erdei pihenőhelyeket. A legfrissebb károkozást a múlt héten fedezték fel kollégáim a Panoráma út mellett, a Fancsikai tónál.

Elloptak egy asztalt és további négy asztallapot, de nyoma veszett hat padnak, valamint egy kerékpártárolónak és egy hulladékgyűjtőnek is. Becsléseink szerint a kár 800 ezer forint. Sajnos az elmúlt három hónapban ez már a hetedik hasonló eset. Összesen 8 asztal, 19 pad, 2 hulladékgyűjtő, 3 kerékpártároló és 8 tájékoztató tábla tűnt el, de volt olyan hely is, ahonnan a szegélykövet tulajdonították el. Az erdőgazdaság vesztesége megközelíti a 2,5 millió forintot.

Természetesen minden esetben rendőrségi feljelentést tettünk, a vizsgálatok még tartanak. Arra kérünk mindenkit, hogy kímélje meg a pihenőhelyeket és az ott levő erdei bútorokat! Társaságunk komoly erőfeszítéseket tesz az Erdőspuszták turisztikai célú fejlesztésére, a beruházások megőrzése közös érdekünk – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

– Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. –