Soósék Swiftje csak úgy hasított a havas, jeges pályákon

Jól mentek a debreceniek a hóralin
Jól mentek a debreceniek a hóralin - © Fotó: Tamirjan Robert
Debrecen – Soós Szabolcsék az abszolút 11., kategóriájuk 2. helyén végeztek Kovásznán.

A tradícióknak megfelelően az elmúlt hétvégén is megrendezték a Winter Rally Covasna elnevezésű versenyt Erdélyben. A havas viadalon a sportág krémjéhez tartozó versenyzők is megmérettették magukat: rajthoz állt több abszolút román bajnok, az Európa-bajnokságon vitézkedő ralis, illetve a magyar, a bolgár és a honi bajnokság több résztvevője is.

A debreceni színeket a Suzuki Swifttel induló Soós Szabolcs, Géczy Tamás páros képviselte a romániai ralin. A tavalyi kategória elsőség után az idei esztendőben egy kategóriával feljebb próbálkoztak a cívis résztvevők. – A világbajnoki sorozat svédországi futamán használatos keskeny, nagy szeges gumikkal vágtunk neki a versenynek, ami igen jó választásnak bizonyult. Az 1300 méteren lévő első napi pályákon „jól dolgoztak” az abroncsok, sőt a vasárnapi hóesés még jobban nekünk kedvezett; fokozatosan jobbnál jobb időket autóznunk. Hétköznapi sofőr el sem tudja képzelni azt az érzést, amit ezek a gumik tudnak a havas, jeges szakaszokon. A kétnapos verseny 130 gyorsasági kilométere után az abszolút értékelés 11., míg a kategória 2. helyére sikerült kormányozni a versenyautót – fogalmazott a pilóta, Soós Szabolcs.

Géczy Tamás így értékelt: – Fantasztikus helyeken, magasan fekvő szerpentineken, jeges, havas körülmények között versenyeztünk -5 és -10 Celsius fokos hidegben. Igazi hórali volt! Hihetetlen volt a gumiabroncsok teljesítőképessége, amivel rendkívül gyorsan lehetett autózni. Jövőre ismét támadunk! – fogalmazott a navigátor.