Solymosi a legjobb csapatjátékos az USA-ban

Solymosi a legjobb csapatjátékos az USA-ban
Debrecen – A Legjobb csapatjátékos kitüntető címet nyerte el az USA egyetemi bajnokságában Solymosi Nándor debreceni teniszező, a Lees-McRae Egyetem harmadéves hallgatója a 2010-es tavaszi szezon zárásaként.

Az idényzáró bajnokságot követően, az elmúlt hét végén rendezték meg Dél-Karolina államban a Conference Carolinas Tournament tenisztornát Észak- és Dél-Karolina 8 egyetemi csapatának részvételével, melynek a Lees-McRae Egyetem csapata volt az első kiemeltje. A tornán Solymosi egyesben ismét kiemelt helyen, az első pozícióban játszott.

A három forduló eseményei egyesben:

Solymosi Nándor az első fordulóban a Pfeiffer University Falcons olasz játékosát verte 6–3/6–0 arányban (csapatban 5:0).
A második fordulóban a Limestone College Saints csapatával szemben mexikói ellenfelére mért vereséget 6–1/6–2 arányban (csapatban 5:1).

A harmadik forduló a debreceni sportoló csapatának a Conference Carolinas Tournament bajnoki cím megszerzését is jelentette: az Anderson University Trojans csapata ellen 7–5/6–2 arányban múlta felül francia riválisát (csapatban 5:4).
Solymosi együttesének húzóembereként sorozatban immár 9 fordulón keresztül maradt veretlen.

Mivel Solymosi csapata duplázott, vagyis két egymást követő tornán, a tavaszi szezonban és az évadzáró torna során is bajnoki címet ért el, jogot szerzett az államok bajnokságán való indulásra, mely május 5-én veszi kezdetét 64 csapat részvételével.

Nándor korábban nyolc évig volt a DEAC csapatának elsőszámú teniszezője, edzője pedig Buglyó Sándor volt.