Soltész László törököt vert a Harcosok éjszkáján!

Remek győzelmet aratott Soltész László a soproni MKB Arénában megrendezett nemzetközi küzdősportgálán: a Pitbull Combat Debrecen topfightere karfeszítéssel verte a török Sado Utart.

Soltész László számára itthon nehéz ellenfelet találni, a magyar harcosok messzire elkerülik. Nem vitás, a debreceni vegyészhallgató kinőtte a hazai mezőnyt, a külföldi menedzsereknél azonban még ismeretlen, felhozó ellenfélként tekintenek rá. Valószínűleg ezért is szerződtették a soproni rendezvényre a kitűnő rekorddal rendelkező török Sado Utar riválisaként.

Az európai élmezőny tagjának számító Utar olyan magabiztos volt a Soltész elleni csata előtt, hogy fogadást kötött győzelmére. Az ütközet azonban másként alakult, mint azt a kicsit nagyképű török stáb várta: Soltész, miután felmérte riválisa erejét, földre vitte, ütésekkel megpuhította, majd az első menet negyedik percében egy remekbe szabott karfeszítéssel megadásra kényszeríttette.

A bécsi menedzseriroda újabb mérkőzést ajánlott Soltésznak

– Nem volt ügyetlen a srác, látszott, jó állásból, de földön sem volt elveszett – mondta Soltész László. – Sportszerűen elismerte a vereséget, az arcán azonban látszott a csalódottság, biztos volt a győzelmében.

Soltész kvalitásait látva a soproni gálát szervező bécsi menedzseriroda azonnal újabb mérkőzést ajánlott a PCD harcosának, december 2-án az osztrák fővárosban megrendezésre kerülő nemzetközi viadal egyik főmérkőzésének résztvevőjeként számítanak rá. László azonban addig sem ül a babérjain, október 10-én Moldáviába utazik, ahol egy tévés gála főmérkőzésén az egykori szovjet tagköztársaság legismertebb szabadstílusú fighterével méri össze erejét.